Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas jaunais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu sestdien Altenbergas trasē izcīnīja trešo vietu pasaules junioru čempionāta divnieku sacensībās.

Pirmās divas vietas izcīnīja Vācijas ekipāžas ar pilotiem Rihardu Elsneru un Kristorfu Hāferu, bet Ķibermaņa ekipāža divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 0,21 sekundi.

Ķibermanim abos braucienos bija labākais starta laiks un abos braucienos trešais rezultāts finišā.

"Bija jau skaidrs, ka vācieši savā trasē būs labi, to rādīja arī treniņi. Altenberga ir sarežģīta. Visi pārējie atpalika daudz," pēc sacensībām izteicās Latvijas izlases treneris Olafs Kļaviņš, stāstot, ka ekipāža aizvadījusi labus un stabilus braucienus. "Mūsējie labi uzstūma, beigās kaut kā mājiniekiem ātrums lielāks, varbūt šodien bija nedaudz par aukstu priekš mūsu slidām, bet kopumā ir labi."

Četrinieku sacensības tiks aizvadītas svētdien.

2013.gadā pasaules junioru čempionātā gan divnieku, gan četrinieku konkurencē triumfēja latviešu braucējs Oskars Melbārdis, kurš šajā sezonā jau bijis labākais Pasaules kausa kopvērtējumā abās klasēs, bet pērn Ķibermaņa ekipāža guva trešo vietu divnieku sacensībās un otro vietu starp četriniekiem.

Kā ziņots, paralēli notiekošajās skeletona sacensībās sestdien Lelde Priedulēna izcīnīja augsto ceturto vietu. Pēc pirmā brauciena Priedulēna ieņēma trešo vietu, bet otrajā uzrādīja piekto rezultātu, summā zaudējot vienu pozīciju. No iespējas kāpt uz goda pjedestāla latviete atpalika par 0,18 sekundēm.

Ļoti pārliecinošu uzvaru otro gadu pēc kārtas izcīnīja Žakelīne Lelinga no Vācijas, kura tuvāko konkurenti apsteidza par vairāk nekā divām sekundēm, bet Priedulēna viņai piekāpās par 2,32 sekundēm.

Kā zināms, Priedulēna pērn Latviju pārstāvēja Soču olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā pasaules junioru čempionātā viņa ierindojās 11.vietā.

Tikmēr vīru konkurencē sestdien devīto vietu izcīnīja Ivo Šteinbergs. Jau pēc pirmā brauciena viņš bija devītais, bet otrajā uzrādīja 11.rezultātu. Par čempioniem ar dalītu rezultātu kļuva vācietis Kristofers Grotērs un krievs Ņikita Tregubovs, kuriem pirmo sezonu skeletonā aizvadošais Šteinbergs zaudēja 3,49 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!