Foto: LETA

Lai nodrošinātu augstākā līmeņa starptautisku sacensību kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā rīkošanu, bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" pilnveidei plānots piešķirt 300 000 eiro.

Latvijas Nacionālā sporta padome šodien lēma, ka minēto summu no Izglītības un zinātnes ministrijas šī gada budžeta varētu pārdalīt bobsleja un kamaniņu trases pilnveidei, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Par šo summu plānota bobsleja kamanu pacelšanas lifta nomaiņa, kā arī junioru starta estakādes projektēšana un būvniecība. Vrubļevskis skaidroja, ka gan jaunie skeletonisti, gan paraskeletonisti, gan jaunie kamaniņu braucēji nebrauc no trases augšas, bet gan startē no vidus. Līdz šim tas tika darīts, trases vidusdaļā ievietojot rokturus un bremzēšanas vietas, sacīja Vrubļevskis.

Šādas izmaiņas nepieciešamas, lai arī turpmāk rīkotu pasaules līmeņa junioru sacensības, kā arī radītu papildu treniņu iespējas. Trases pilnveides darbus būtu jāsāk šogad, norādīja Vrubļevskis.

Trasē plānots rīkot 2016./2017.gada Pasaules kausa posma sacensības skeletonā un bobslejā divniekiem un 2017. gada Pasaules junioru čempionātu kamaniņu sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!