Foto: AP/Scanpix
Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (KFSF) prezidents Georgijs Bedžamovs, kurš ir arī "Vņešprombank" bankas prezidents, neesot pazudis, bet gan atrodas "plānotā prombūtnē", paziņojusi federācija.

Ar uzņēmēju nav izdevies sazināties kopš pagājušās nedēļas, kad 22. decembrī par krāpniecību tika arestēta viņa māsa Larisa Markusa, kura ir "Vņešprombank" līdzīpašniece un prezidente.

"Federācijas prezidents Georgijs Bedžamovs ir plānotā prombūtnē. Šobrīd federācijas rīcībā nav informācijas par viņa atrašanās vietu. Federācija darbojas ierastajā režīmā. Izlase pastiprināti gatavojas 2017. gada pasaules čempionātam Sočos un ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, šosezon izmēģinot jaunu aprīkojumu," teikts KBSF izplatītajā paziņojumā.

Pirmdien, 28. decembrī, Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko paziņojis, ka sportistiem pēc Bedžamova pazušanas problēmu nebūs. "Jautājums tiks atrisināts, federācija bez vadītāja nepaliks," viņš izteicies.

Bedžamova prombūtnē federāciju vada tās izpilddirektors Kirils Seļihovs.

Izdevuma "Forbes" rīcībā esoša informācija liecina, ka 53 gadu svecais Bedžamovs atrodas Monako un var pieprasīt politisko patvērumu.

Decembrī Krievijas Banka ieviesa moratoriju šīs bankas kreditoru prasībām, kuriem netika noteiktajā laikā izmaksāti līdzekļi, iecēla bankā pagaidu administrāciju un atvienoja "Vņešprombank" no steidzamo elektronisko banku maksājumu sistēmas.

2014. gadā Bedžamovs tika atkārtoti ievēlēts KBSF prezidenta amatā. Viņš ir arī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents komunikācijas jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!