Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici piektdien Siguldā pārliecinoši uzvarēja Nāciju kausa sacensībās, tādējādi nodrošinot sev vietu Pasaules kausa posmā, kas risināsies šajā nedēļas nogalē.

Nāciju kausa sacensībās vīriešiem Pasaules kausa posmam kvalificējās visi četri Latvijas pārstāvji. labākais no Latvijas bija Artūrs Dārznieks, kurš bija trešais, uzvarētājam krievam Semjonam Pavļučenko zaudējot 0,372 sekundes. Otrā vieta sacensībās citam krievam Stepanam Fjodorovam (+0,333 sekundes).

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika Inārs Kivlenieks (+0,408 sekundes), devītais bija Riks Kristens Rozītis (+0,509 sekundes), bet desmitais – Kristaps Mauriņš (+0,544 sekundes).

Savukārt sievietēm Pasaules kausa posmam kvalificējās Ulla Zirne, bet pirms tam jau vietu pamatsacensībās kā viena no spēcīgāko grupas dalībniecēm sev bija nodrošinājusi Elīza Cauce. Nāciju kausa sacensībās Zirne bija devītā, par 0,761 sekundi atpaliekot no uzvarētājas krievietes Viktorijas Demčenko.

Tikmēr Pasaules kausa posmam nekvalificējās jaunās Zelma Bite (17. vieta, +2,000 sekundes) un Elīna Žurzdiņa (18. vieta; +2,006 sekundes).

Divniekos Šici uzvarēja ar laiku 42,093 sekundes, tuvākos sekotājus apsteidzot par 0,575 sekundēm. Cits Latvijas divnieks Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels ierindojās piektajā vietā (+0,689 sekundes) un arī kvalificējās Pasaules kausa posmam, kurā kā spēcīgāko grupas dalībnieki vietu jau iepriekš sev bija nodrošinājuši Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Pasaules kausa Siguldas posmā sestdien pulksten 9:10 sāksies sieviešu sacensības, bet pulksten 12 – sacensības divniekiem. Svētdien pulksten 10:15 būs vīriešu braucieni, bet pulksten 13:45 – komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!