Foto: AP/Scanpix
Talantīgā Latvijas kamaniņu braucēja Anda Upīte piektdien izcīnīja augsto ceturto vietu Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešu konkurencē, kas paralēli ir arī Pasaules kausa izcīņas jauniešiem un junioriem piektais posms.

Abos braucienos Upīte sasniedza piekto ātrāko rezultātu, summā par 0,406 sekundēm piekāpjoties par čempioni kļuvušajai vācietei Annai Berreiterei. Savukārt no goda pjedestāla latviete atpalika par vairāk nekā sekundes desmitdaļu.

Vēl no latvietēm Elīna Vītola ieņēma desmito vietu, čempionei zaudējot 0,826 sekundes, bet Sigita Bērziņa bija 12.vietā (+0,902 sekundes). Savukārt Laine Ose ierindojās 20.vietā (+1,654 sekundes) starp 33 dalībniecēm.

Tikmēr jauniešu divnieku sacensībās piektdien sesto vietu starp 11 ekipāžām guva Mārtiņš Bots un Konstantīns Buglaks, bet junioru divnieku sacensībās Aksels Tupe un Kaspars Šļahota palika 11.vietā starp 13 ekipāžām. Tiesa, Eiropas čempionāta ieskaitē Tupem un Šļahotam - devītā vieta.

Turpinājumā sestdien notiks puišu un meiteņu individuālās sacensības junioriem, kur starp favorītiem būs Kristers un Kendija Aparjodi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem junioriem pašlaik līderis ir tieši Kristers Aparjods, bet starp jaunietēm Upīte pirms šī posma bija sestajā pozīcijā, turklāt ir vienu līdz divus gadus jaunāka par visām augstāk esošajām konkurentēm.

Pasaules kausā jauniešiem un junioriem šajā sezonā tiks aizvadīti seši posmi, bet pasaules čempionāts februāra beigās gaidāms Īglsas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!