Foto: Luge Latvia

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja sudraba godalgu, Kendija Aparjode ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 14. vietā.

Uzvaru svinēja Vācijas sportiste Jūlija Taubica, kura pēc pirmā brauciena atradās 22.vietā, bet otrajā braucienā sasniedza ātrāko finiša laiku. Viņa abu braucienu summā trasē pavadīja minūti un 47,971 sekundes. Vītola, piekāpjoties 0,149 sekundes, bija otrā, bet labāko trijnieku noslēdza austriete Līza Šulte.

Aparjode abu braucienu summā atpalika no uzvarētājas 0,487 sekundes, bet Bērziņa zaudēja 0,916 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Bērziņa atradās otrajā vietā, zaudējot līderei Verenai Hoferei no Itālijas, kura trasi veica 53,896 sekundēs, 0,057 sekundes. Kendija Aparjode piekāpās 0,142 sekundes un ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet Elīna Ieva Vītola, atpaliekot 0,688 sekundes bija 15.vietā.

Savukārt otrajā braucienā ātrākais finiša laiks padevās Taubicai, veicot trasi 53,197 sekundēs. Vītola sasniedza trešo labāko finiša laiku, Aparjodei padevās 12. labākais rezultāts, bet Bērziņai bija vien 21. ātrākais finišs otrajā braucienā.

Kopā startēja 28 kamaniņu braucējas.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 555 punktiem vadībā ir Taubica, 457 punkti ir austrietei Madeleinei Eglei un 357 punktus sakrājusi līderes tautiete Anna Berreitere.

Vītola ar 291 punktiy ir septītā, Aparjode ar 230 punktiem ieņem desmito vietu, Bērziņa ar 172 punktiem - 13. vietu, Frančeska Bona ar 47 punktiem - 30. vietu, bet Zane Kaluma ar 20 punktiem - 38. vietu.

Pasaules kausa posms noslēgsies ar komandu stafeti, kas sāksies pulksten 13. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6.

Sestdien Anda Upīte/Kitija Bogdanova Altenbergā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā, Kristers Aparjods vieniniekos izcīnīja trešo vietu, Gints Bērziņš ierindojās 23.vietā, bet vīriešu divniekiem Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja ceturto un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - 15.vietu.

Pēc posma Altenbergā pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!