Foto: LETA
Latvijas kamaniņu braukšanas komandas treneris Zintis Šaicāns atzīst, ka pēc janvārī notikušā pasaules čempionāta sportisti sevi bijuši izsmēluši, tomēr kopīgiem spēkiem un ar pareiziem treniņiem izdevies atjaunot sportistu gatavību.

Pasaules čempionātā Vācijā, Altenbergas trasē, Latvijas sportisti izcīnīja septiņas no 27 medaļām – tikpat, cik mājinieki vācieši, un par divām mazāk nekā austrieši. Pēc sezonas svarīgākajām sacensībām – pasaules čempionāta – Latvijas kamaniņniekiem nebija "bedres" un pagājušajā nedēļas nogalē tajā pašā Altenbergas trasē Latvijas sportisti atkal bija uz goda pjedestāla un augstās pozīcijās.

"Ļoti labi aizvadīts sezonas piektais posms. Lielu lomu spēlēja laikapstākļi, bet tik un tā līderi cīnījās par augstākā kaluma medaļām, tajā skaitā arī mūsu sportisti. Pēc emocionāla pasaules čempionāta sportisti demonstrēja izcilu profesionalitāti un darba ētiku, kas rezultējās izcīnītās medaļās. Nenoliegšu to, ka sportisti sevi bija izsmēluši pēc pasaules čempionāta, bet ļoti efektīvā treniņu metodika un atrastais balanss starp emocionālo un fizisko atjaunošanos palīdzēja," saka Šaicāns.

Šajā nedēļas nogalē kamaniņu sportisti pārbraukuši uz citu Vācijas trasi Oberhofā, kur divas nedēļas pēc kārtas būs Pasaules kausa sacensības. Pēc tam divi noslēdzošie Pasaules kausa posmi februāra beigās un marta sākumā notiks jau Siguldas trasē.

"Oberhofa ir īsa, bet sarežģīta trase. Atlētiem ir jāatrod savs braukšanas ritms, lai demonstrētu labus rezultātus. Tāpat īsās trasēs nepieciešams ļoti labs starts, lai parādītu labu rezultātu finišā, tāpēc treniņos svarīgi pievērst uzmanību starta tehnikai," par Oberhofas trases niansēm saka Šaicāns.

Latvijas valstsvienību sestajā Pasaules kausa posmā Oberhofā pārstāvēs 11 sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Kitija Bogdanova. Piektdien, 9. februārī, Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās startēs Sigita Bērziņa, Gints Bērziņš un Eduards Ševics-Mikeļševcs/Lūkass Krasts. Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Eberspächer pasaules kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!