Foto: www.luge.lv

Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa un Elīna Ieva Vītola sestdien Oberhofā Pasaules kausa sestajā posmā ieņēma attiecīgi piekto, septīto un devīto vietu.

Divu braucienu summā pirmo reizi šosezon uzvaru svinēja vāciete Merle Frēbele, kura kopā trasē pavadīja minūti un 24,956 sekundes. Otro vietu, zaudējot 0,124 sekundes, ieņēma austriete Madeleine Egle, bet Vācijas sportiste Jūlija Taubica, piekāpjoties 0,152 sekundes, ierindojās trešajā pozīcijā.

Aparjode abu braucienu summā atpalika no uzvarētājas 0,241 sekundi, Bērziņa piekāpās 0,483 sekundes, kamēr Vītola zaudēja labākā rezultāta īpašniecei 0,491 sekundi.

Pēc pirmā brauciena līdere bija Frēbele, kura distanci veica 42,564 sekundēs. Bērziņa, atpaliekot 0,203 sekundes, ierindojās trešajā pozīcijā, Aparjode piekāpās vācietei 0,233 sekundes un bija vēl par vienu vietu zemāk, bet Vītola, zaudējot 0,521 sekundes, atradās 19.vietā.

Savukārt otrajā braucienā labākais finiša laiks padevās Taubicai. Vītolai bija piektais labākais laiks, kas ļāva pakāpties par desmit vietām augstāk, kamēr Aparjodei un Bērziņai bija astotais un 14.ātrakais finiša laiks.

Svētdien, noslēdzoties Pasaules kausa posmam, vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Arī nākamajā nedēļā Pasaules kausa posms notiks Oberhofā, bet sezonas noslēgumā divi posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!