Gints Bērziņš piektdien Siguldā uzvarēja Nāciju kausa sacensībās, bet dubultuzvaru divniekos svinēja Latvijas divnieki Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Vīriešu konkurencē Bērziņš izcīnīja zelta godalgu, finišēdams pēc 48,136 sekundēm un tuvāko sekotāju zviedru Svanti Kohalu apsteidzot par 0,399 sekundēm. Bronzas medaļa tika ukrainim Antonam Dukačam (+0,459).

Kaspars Rinks finišēja septītais (+1,370), bet Roberts Dreimanis - desmitais 20 sportistu konkurencē (+2,222), abiem iekļūstot Pasaules kausa pamatsacensībās.

"Šodien veicās ļoti labi. Kamanas slīdēja, bet vēl nedaudz jāprogresē startā un sacensībās labāk jāizbrauc "atslēgas" vietas, lai būtu vēl lielāks ātrums," pēc brauciena teica Bērziņš.

Sievietēm 19 sportistu konkurencē Kaluma startā uzrādīja trešo labāko laiku, bet finišā - septīto rezultātu, uzvarētājai zaudējot 0,511 sekundes un kvalificējoties Pasaules kausa sacensībām, bet Frančeska Bona ierindojās devītajā vietā (+0,618).

Uzvarēja Itālijas sportiste Verena Hofere, kura trasi veica 41,959 sekundēs. Sudrabs tika amerikānietei Samerei Bričerei (+0,281), bet bronza - itālietei Ninai Cēgelerei (+0,310).

11 vīriešu ekipāžu sacensībās finišu nesasniedza Raimonds

Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, bet Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis ar trešo labāko starta laiku finišēja sestajā vietā (+1,091).

Zelta medaļas tika Itālijas valstsvienības sportistiem Ludvigam Rīderam un Lukasam Gufleram, kuri trasi veica 42,292 sekundēs.

Sudraba godalgas izcīnīja Ķīnas sportisti Dzjubaji Saikeji/Hou Šuo (+0,033), bet bronzas - slovāki Tomāšs Vaverčāks/Matejs Zmijs (+0,092).

Sieviešu duetiem triju ekipāžu konkurencē Nāciju kausā uzvarēja Upīte/Kaluma, kuras trasi veica 42,895 sekundēs, par 0,056 sekundēm apsteidzot komandas biedrenes Ziediņu un Zvilnu, bet ukrainietes Nataša Hitrenko un Viktorija Kovala piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza.

"Izdevās diezgan slikts brauciens, bet, neskatoties uz to, ir salīdzinoši labs rezultāts. Tendences ir labas," pēc Nāciju kausa teica Upīte.

Nāciju kauss ir kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa astotajam posmam, kurā startēs 20 pašmāju atlēti.

Sestdien par godalgām cīnīsies sieviešu un vīriešu ekipāžas, kā arī sievietes vieniniekos, bet svētdien - vīrieši vieniniekos, kā arī notiks sprinta sacensības.

Tiešraidē sacensības atspoguļo televīzijas kanāls TV6.

Sacensībās ir pieteikušies startēt 135 sportisti no 16 valstīm.

Latvijas kamaniņu sporta izlasi vieniniekos pārstāv Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Zane Kaluma, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Roberts Dreimanis, bet divniekos - Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis, Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Nāciju kausā par vietu Pasaules kausa pamatsacensībās cīnījās Bērziņš, Dreimanis, Kaluma un divnieks Baltgalvis/Jegorovs. Gruzdulis-Borovojs/Čepulis un Bona Nāciju kausā startēja bez iespējas kvalificēties Pasaules kausa sacensībām, jo sieviešu konkurencē valsti vieniniekos var pārstāvēt četras sportistes, bet ekipāžu sacensībās - trīs dueti.

Pasaules kausa sezona tiks noslēgta nākamajā nedēļas nogalē ar vēl vienu posmu Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!