Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Siguldā uzvarēja Pasaules kausa posma divnieku sacensībās, kopvērtējumā ieņemot trešo vietu, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās astotajā vietā, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ieņēma 18. vietu.

Bots/Plūme pirmajā braucienā trasi veica 41,412 sekundēs un par sešām sekundes simtdaļām apsteidza vāciešu duetu Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet par 11 sekundes simtdaļām - austriešus Juriju Gatu un Rikardo Šepfu.

Baltgalvis/Jegorovs ar rezultātu 42,125 sekundes ieņēma desmito vietu, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts trasi veica 42,252 sekundēs un ieņēma 12.vietu 18 duetu konkurencē.

Arī otrajā braucienā Bots/Plūme sasniedza labāko rezultātu, trasi veicot 41,503 sekundēs, un divu braucienu summā bija pirmie ar laiku minūte un 22,915 sekundes.

Ševics-Mikeļševics/Krasts otrajā braucienā sasniedza trešo ātrāko laiku, pakāpjoties uz astoto vietu un tautiešiem zaudējot 0,916 sekundes.

Baltgalvis/Jegorovs piedzīvoja kritienu, taču spēja finišēt, divu braucienu summā uzvarētājiem zaudējot 9,737 sekundes un ieņemot pēdējo vietu 18 ekipāžu konkurencē.

Otrie gan braucienā, gan divu braucienu summā finišēja Vendls/Arlts, uzvarētājiem piekāpjoties 0,095 sekundes, bet trešie bija austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, kuri braucienā bija sestie un divu braucienu summā latviešiem piekāpās 0,386 sekundes.

Ceturtie finišēja Gats un Šepfs (+0,576), piektie - vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Gubics (+0,711) un sestie - ASV sportisti Dena Viljams Kelogs un Frenks Aiks (+0,777).

Par Pasaules kausa ieguvējiem ar 966 punktiem kļuva austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, otrie ar 885 punktiem bija vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts bet trešo vietu ar 876 punktiem ieņēma Bots/Plūme.

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar 403 punktiem ieņēma 11.vietu, bet Baltgalvis/Jegorovs ar 96 punktiem - 23.vietu.

Piektdien Nāciju kausa sacensībās Baltgalvis/Jegorovs finišēja otrajā vietā, kvalificējoties Pasaules kausa pamatsacensībām.

Pirms nedēļas Siguldā Bots/Plūme izcīnīja pirmo vietu ne tikai Pasaules kausa posmā, bet arī Sprinta kausa noslēdzošajā posmā un kopvērtējumā.

Savukārt Anda Upīte/Zane Kaluma sestdien Siguldā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā divniekos ieņēma sesto vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna piedzīvoja kritienu otrajā braucienā.

Uzvaru izcīnīja vācietes Jesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla, kuras bija ātrākās abos braucienos, pirmajā no tiem labojot trases rekordu, kas tagad ir 42,271 sekunde. Divu braucienu summā viņu rezultāts ir minūte un 24,648 sekundes.

Upīte/Kaluma abos braucienos sasniedza piekto ātrāko laiku un divu braucienu summā ieņēma sesto vietu deviņu divnieku sacensībās, uzvarētājām zaudējot 0,535 sekundes.

Ziediņa/Zvilna pirmajā braucienā bija septītās, bet otrajā piedzīvoja kritienu trases vidusdaļā un nefinišēja.

Otrās posmā bija vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, tautietēm piekāpjoties 0,254 sekundes, bet trešās - Austrijas sportistes Selīna Egle un Lara Kipa, kuras uzvarētājām zaudēja 0,283 sekundes.

Ceturtās finišēja itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere (+0,381) un piektās - amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija (+0,472), kuras pirmajā braucienā sasniedza trases starta rekordu 1,617 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 955 punktiem uzvarēja itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere. Vācietes Jesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla ar 895 punktiem ieņēma otro vietu, bet trešo vietu ar 886 punktiem ieņēma vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, par 27 punktiem apsteidzot Austrijas duetu Selīna Egle/Lara Kipa.

Ziediņa/Zvilna ar 287 punktiem ieņēma 11.vietu, 13.vietu ar 257 punktiem ieņēma Upīte/Kaluma, Upīte/Kitija Bogdanova ar 245 punktiem finišēja 14., Marta Robežniece/Kitija Bogdanova ar 102 punktiem - 16., bet Upīte/Sanija Ozoliņa ar 88 punktiem - 17.vietā.

Tiekot izmēģinātam jaunam sacensību formātam, pēc divnieku sacensībām plkst.13.45 pirmo braucienu aizvadīs sievietes, bet pēc tam plkst.13.10 paredzēts pirmais brauciens arī vīriešiem. Otro braucienu sportisti veiks svētdien.

Pasaules kausa pēdējā posmā pirmo reizi šajā sezonā tiek izmēģināts jauns sacensību formāts. Sieviešu un vīriešu vienvietīgo kamanu sacensības norisinās divas dienas, proti, pirmais brauciens tiek aizvadīts sestdien, bet otrais - svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!