Foto: AFP/Scanpix
Biatlonistes karjeru nolēmusi beigt Krievijas sportiste Jekaterina Jurjeva, kura iesaistīta dopinga skandālā, vēsta Krievijas mediji.

"Pēdējos gados man bija viena liela "melnā josla". Slimības, traumas, operācijas, rehabilitācijas. Bet katru reizi turpināju cēlu pretī mērķim. Pēdējos gados guvu pārliecību par saviem spēkiem. Pat septembrī gūtā pleca trauma mani neapturēja, lai gan sapratu, ka laicīgi izveseļoties man nav cerību," savā paziņojumā norāda sportiste. "Pirms Soču olimpiskajām spēlēm manā dzīvē notika traģēdija. Konkrētāk, no manis slēpa, ka manā dzīvē tuvākais cilvēks – mamma – ir smagi slima. Kad to uzzināju, viss pārējais jau bija otršķirīgs."

"Katra sportista karjeras lielākais izaicinājums ir savas valsts pārstāvēšana olimpiskajās spēlēs savās mājās. Es neesmu izņēmums. Taču ne visiem sapņiem ir lemts piepildīties. Tāpēc esmu nolēmusi beigt biatlonistes karjeru," saka Jurjeva.

2008.gada nogalē Jurjevu pieķēra dopinga lietošanā, un sportiste saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Sportiste šogad neiekļuva Krievijas komandas sastāvā dalībai Soču olimpiskajās spēlēs, bet neilgi pirms Olimpiādes Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) paziņoja, ka Jurjeva ir viena no trijiem biatlonistiem, kura pieķerta aizliegto preparātu lietošanā.

Ja sportiste tiktu atzīta par vainīgu arī šajā dopinga skandālā, tad viņai draudētu mūža diskvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!