Foto: AFP/Scanpix
Francijas biatloniste Marija Dorina sestdien negaidīti kļuva par Somijā notiekošā pasaules čempionāta uzvarētāju 7,5 kilometru sprinta sacensībās, kamēr vienīgā latviete Baiba Bendika bija vien 83.vietā.

Uzvaru francūziete nodrošināja vien pašā distances noslēgumā, bet gūtais panākums viņai ir lielākais karjerā, jo pie pasaules čempionātu godalgām viņa bija spējusi tikt tikai stafetes sacensībās.

Dorina, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu, finišā par 9,6 sekundēm apsteidza nekļūdīgi šāvušo Veroniku Novakovska-Zemņaku, bet trijnieku noslēdza Ukrainas sportiste Valērija Semerenko.

Tikmēr neveiksmīgas sacensības aizvadīja titulētā baltkrieviete un Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Darja Domračeva, kura ar piecām kļūdām šaušanā bija tikai 25.vietā. Savukārt viena no viņas šīs sezonas sīvākajām konkurentēm Kaisa Mekereinena no Somijas arī ar piecām kļūdām ugunslīnijā bija desmit pozīcijas zemāk.

Savukārt Bendika šaušanā kļūdījās trīs reizes, taču viņas ātrums distance nebija gana nasks, lai pacīnītos par augstākām vietām. Viņa uzvarētājai piekāpās par vairāk nekā četrām minūtēm.

Kopumā šajā distancē finišu sasniedza 103 biatlonistes.

Pasaules kausa kopvērtējuma tagad Domračevas kontā ir 853 punkti un viņai nu 20 punktus zaudē Mekereinena, Uz trešo vietu tikmēr pakāpusies Semerenko, kuras rēķinā 658 punkti.

Jau vēstīts, ka sestdien vīriešu konkurencē desmit kilometru sprintā uzvaru izcīnīja Norvēģijas biatlonists Juhanness Tingness Bē. Viņam sekoja kanādietis Neitans Smits un brālis Tarjeijs Bē.

Tikmēr Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā bija vien 42.vietā.

Savukārt pārējie Latvijas biatlonisti uzrādīja pieticīgākus rezultātus par Rastorgujevu - Roberts Slotiņš finišu sasniedza 93.pozīcija, pieļaujot četras kļūdas, Toms Praulītis ar divām kļūdām šaušanā bija 106.vietā, bet deviņas pozīcijas zemāk, pieļaujot piecas kļūdas, bija Rolands Pužulis.

Kopumā finišu sasniedza 127 biatlonisti.

Šis pasaules čempionāts Somijā sākās jau ceturtdien, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās uzvarēja Čehija.

Savukārt svētdien tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības sievietēm un vīriešiem.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Šajā sezonā Latvijas biatlonists vairākkārt saskāries ar neveiksmēm un veselības problēmām, tāpēc šobrīd Pasaules kausā viņš atrodas 28.pozīcijā. Šajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa sacensībās reizi izcīnījis piekto vietu, bet divreiz finišējis sestais.

Pasaules čempionāts Somijā ilgs līdz 15.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!