Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Pasaules kausa posmā Rūpoldingā 20 kilometru distancē ar ātru slēpojumu un piecām kļūdām šaušanās finišēja 49. pozīcijā.

Rastorgujevs finišu sasniedza ar rezultātu 55:35,9 minūtēs, sacensību uzvarētājam Martēnam Furkādam zaudējot 4:42,0 minūtes. Vēl uz goda pjedestāla kāpa Simons Eders, kurš Furkādam zaudēja 17,5 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Antons Šipuļins (+25,9).

Sacensības Rastorgujevs sāka ar ļoti ātru slēpošanu, taču pirmajā šaušanā pieļautā kļūda viņu atmeta uz 42.vietu. Otrajā šaušanā latviešu sportists šāva bez kļūdām, kas ļāva pakāpties uz 11.vietu, tomēr trešā šaušana Rastorgujevam liedza cīņu par augstu pozīciju, jo viņš pieļāva trīs kļūdas un distancē atgriezās tikai 59. pozīcijā. Noslēdzošajā "ugunslīnijā" viņam vēl viena kļūda, un sacensības viņš turpināja 55.vietā. Atlikušajā distancē viņš nedaudz uzlaboja savu pozīciju.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Daumants Lūsa, šaujot ar četrām kļūdām, finišu sasniedza 87.vietā, līderim zaudējot 8:36,1 minūti. Savukārt Roberts Slotiņš šaušanās kļūdījās astoņas reizes, bija par 13:09,5 sekundēm lēnāks nekā Furkāds un ierindojās 98.vietā. Sacensībās finišēja 103 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!