Foto: DELFI

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien atgriezās dzimtenē pēc pasaules čempionātā biatlonā izcīnītās sudraba medaļas, un lidostā "Rīga" notika sagaidīšanas pasākums.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecais Rastorgujevs svētdien pasaules čempionātā Čehijā izcīnīja sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu, izcīnot savu un Latvijas biatlona lielāko panākumu.

Latvijas Biatlona federācija (LBF) sarīkoja Rastorgujeva un sieviešu izlases līderes Baibas Bendikas sagaidīšanas pasākumu un aicināja visus līdzjutējus pulcēties Rīgas lidostas P1 stāvvietā lidostas drošības noteikumu dēļ.


Sagaidīšanas pasākumā bija pulcējušies vairāki desmiti cilvēku - sportista tuvinieki, federācijas pārstāvji un fani, kuri pēc nelielas gaidīšanas Rastorgujevu sagaidīja ar ovācijām.

Rastorgujevs izcīnīja Latvijas biatlona augstākā kaluma godalgu. Iepriekš Ilmāram Bricim izdevās izcīnīt divas pasaules čempionātu medaļas – divas bronzas godalgas. Vispirms viņš trešajā vietā ierindojās 2001. gadā 20 kilometru individuālajā distancē, bet 2005. gadā atkal kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena desmit kilometru sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!