Foto: Zigismunds Zālmanis
Jau divpadsmito gadu pēc kārtas Latvijas novadu un pilsētu izglītības pārvaldes, vispārējās un profesionālās izglītības iestādes aicinātas pieteikt pretendentus Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajam konkursam "Gada sporta skolotājs 2016". Kā informē IZM, pieteikšanās termiņš – 2016.gada 21.novembris.

"Gada sporta skolotājs 2015" uzvarētāja, Jelgavas 4.vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova aicina skolas būt aktīvām un pieteikt savus skolotājus dalībai konkursā. "Man piedalīšanās konkursā sniedza daudz pozitīvu emociju un neizsmeļamu enerģijas krājumu turpmākajam darbam, nemaz nerunājot par to, cik iedvesmojošs bija apbalvošanas pasākums!" saka Nataļja. "Līdztekus pozitīvajām emocijām esmu ieguvusi arī praktisku pieredzi, noskatoties pārējo konkursa dalībnieku vadīto sporta stundu videoierakstus. Kopš uzvaras konkursā uz mūsu skolu pieredzes apmaiņā brauc skolotāji no citām Latvijas skolām, tāpēc ieguvums ir abpusējs – es uzzinu vairāk par citās skolās izmantotajām metodēm, bet kolēģi var pavērot manis vadītās sporta stundas".

Konkursa vērtēšanas komisijā darbosies gan IZM pārstāvji, gan pieredzes bagāti sporta pedagogi, sportisti un nozares speciālisti, tostarp, sporta komentētājs un žurnālists Ģirts Timrots, kamaniņu braucējs, Turīnas limpisko spēļu un Soču olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējs Mārtiņš Rubenis, vieglatlēte, Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Ilona Marhele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!