Foto: Reuters/Scanpix
Amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona otrdien Austrijā pasaules čempionāta sacensībās supergiganta disciplīnā piedzīvojusi smagu kritienu un ar helikopteru nogādāta tuvējā slimnīcā, ziņo ārzemju mediji.

Vonna trases vidusdaļā pēc viena no tramplīniem nonoturēja līdzsvaru un aizkūleņoja, apstājoties vēl pirms aizsargtīkliem. Video atkārtojumā redzams, ka sportiste pagriež kāju un tad sāk kūleņot.

Mediķi uzreiz uz kalna sniedza sportistei pirmo palīdzību un sagatavoja viņu transportēšanai ar helikopteri uz slimnīcu.

Vēlāk Austrijas Slēpošanas federācijas prezidents Peters Šreksnadels pavēstīja ārstu pirmās prognozes - sportistei ir sarautas labā ceļgala krusteniskās un sānu saites. Pēc Šreksnadela teiktā, citu savainojumu sportistei nav, tomēr arī tie ir pārāk nopietni. Tas nozīmē, ka Vona, visticamāk, šosezon vairs neatgriezīsies sportā un , iespējams, apdraudēta arī viņas tālāk karjera.

Par pasaules čempioni supergigantā kļuva Tina Maze no Slovēnijas, tomēr sacensības aizēnoja Vonas smagais kritiens un smagie laika apstākļi.

Pagaidām nav zināms, vai četrkārtējā pasaules čempione ir guvusi traumas.

Sacensību starts vairākkārt tika pārcelts miglas dēļ, bet vēlāk tās pilnībā nemaz nenoritēja. Startēt paspēja 37 sportistes, bet pārējās 22 tumsas un slito laika apstākļu dēļ nestartēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!