Foto: AFP/Scanpix
Spēcīgais norvēģu kalnu slēpotājs Aksels Lunds Svindāls no Norvēģijas piektdien trešo reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa supergiganta sacensībās Valgardēnā.

Pašreizējais Pasaules kausa kopvērtējuma līderis un pasaules čempions nobraucienā pie savas 24. uzvaras karjerā tika, finišējot pēc minūtes un 35,82 sekundēm.

Otro vietu izcīnījušais Čehijā dzimušais Kanādas pārstāvis Jans Hudeks, kurš atpalika par 0,58 sekundēm, bet vēl 0,33 sekundes zaudēja Adriens Teo no Francijas.

Šī bija pārliecinošākā uzvara Pasaules kausa supergiganta sacensībās kopš pagājušā gada Valgardēnas posma, kad tas pats Svindāls par 1,07 sekundēm apsteidza itāli Mateo Marsagliu. Norvēģis uzvarēja jau trešajās sacensībās šosezon.

"Valgardēnā vienmēr bijušas man labas sacīkstes. 2002.gadā izcīnīju sesto vietu pirmajās Pasaules kausa supergiganta sacensībās, kurās piedalījos. Tas bija mans pirmais finišs labāko desmitniekā un ļāva izlauzties," atceras Svindāls.

Pasaules kausa kopvērtējumā Svindālam tagad ir 460 punkti, un viņš jau par 125 punktiem apsteidz pagājušās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēju Marselu Hiršeru no Austrijas. Savukārt trešais ar 269 punktiem joprojām ir amerikānis Teds Ligetijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!