Foto: AFP/Scanpix
Par pasaules čempionu daiļslidošanā piektdien savā dzimtenē kļuva japānis Juzuru Hanju, kurš pagājušajā mēnesī Sočos kļuva par olimpisko čempionu.

Pēc īsās programmas Hanju atradās trešajā vietā, bet piektdien veiktajā izvēles programmā uzrādīja labāko rezultātu un pakāpās uz pirmo vietu, summā tiekot pie 282,59 punktiem.

Ārkārtīgi saspringtā cīņā Hanju tomēr izdevās apsteigt savu tautieti Tacuki Mačidu, kurš bija līderis pēc īsās programmas. Izvēles programmā viņam otrais rezultāts, kas summā deva 282,26 punktus.

Pašlaik 19 gadus vecais Hanju pasaules čempionātā pirms diviem gadiem izcīnīja bronzu, bet vēl pirms diviem gadiem viņš kļuva par pasaules čempionu junioriem. Tikmēr Mačidam šis ir karjeras lielākais panākums.

Trešajā vietā čempionātu noslēdza spānis Havjērs Fernandess, kurš ir pēdējo divu gadu Eiropas čempions. Viņš pēc īsās programmas bija otrais, bet izvēles programmā tika pie trešā rezultāta un iekrāja 275,93 punktus, izcīnot otro pasaules čempionāta bronzu pēc kārtas.

Šajā pasaules čempionātā nestartēja vairāki favorīti, tostarp nu jau pilnvaras nolikušais pasaules čempions Patriks Čans no Kanādas, kurš Sočos ieguva sudraba godalgu.

Kā ziņots, pāru sacensībās ceturtdien piekto reizi karjerā triumfēja Vācijas daiļslidotāji Aļona Savčenko un Robins Šolkovijs, lai arī no dalības pasaules čempionātā bija atteikušies olimpiskie čempioni Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs no Krievijas.

Sestdien kļūs zināmi čempioni dāmām, kā arī dejās uz ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!