Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions distanču slēpošanā Peters Nurtugs svētdien pamatīgā alkohola reibumā sadauzījis savu "Audi" automašīnu, ietriecoties ceļa nožogojumā, informē ārvalstu mediji.

28 gadus vecais Nurtugs pēc notikušā atzina savu vainu, un paziņojumā medijiem norādīja, ka nožēlo braukšanu reibumā, tomēr priecājas, ka ne viņš, ne auto pasažieris negadījumā neguva dzīvībai bīstamas traumas.

"Esmu ļoti nelaimīgs un sarūgtināts par to, ko esmu izdarījis. Es policijai labprātīgi pastāstīju, kas notika', un gatavojos saņem sodu par savu rīcību," sacīju distanču slēpotājs. "Es zinu, ka esmu paraugs jauniem cilvēkiem. Vēlos atvainoties visiem cilvēkiem, kurus esmu pievīlis."

Pēc notikušā slēpotājs bija pametis notikuma vietu, taču drīz vien policija viņu atrada. Par šo incidentu Nurtugam pat draud cietumsods līdz 60 dienām, tomēr liela iespējamība, ka viņš saņems nosacītu sodu, kā arī viņam tiks atņemta auto vadītāja apliecība.

2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs Nurtugs izcīnīja divas zelta medaļas, bet šogad Sočos viņš pie godalgām netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!