Foto: AP/Scanpix
Vairākkārtējā pasaules čempione un olimpiskā vicečempione, austriešu kalnu slēpotāja Marīza Šīlda paziņojusi, ka ir nolēmusi beigt savu profesionālo sporta karjeru, informē Starptautiskā Slēpošanas savienība (FIS).

"Kopš pēdējām sacensībām es daudz esmu domājusi par savu nākotni - turpināt slēpot vai pievērstiem kam citam," preses konferencē otrdien izteicās 33 gadus vecā sportiste. "Man izdevās piepildīt savu bērnības sapni, tik ilgus gadus nodarboties ar savu sapņu darbu, taču tagad manas prioritātes ir mainījušas un pēdējo mēnešu laikā esmu sapratusi, ka pienācis laiks jaunam periodam manā dzīvē. Tāpēc šodien mana aktīvā karjera kalnu slēpošanā ir noslēgusies."

"Sportā esmu aizvadījusi 20 lieliskus un intensīvus gadus, kas ir atstājuši gan sekas, gan lielus panākumus," norāda karjeras laikā daudzas smagas traumas guvusī Šīlda, emocionālajā preses konferencē neslēpjot asaras. "Gribu pateikties visiem, kas mani pa šiem gadiem atbalstījuši, arī žurnālistiem par godīgām un autentiskām ziņām!"

Sportiste nevēlējās atklāt nākotnes plānus, taču norādīja, ka tagad vēloties padomāt par ģimenes izveidošanu. "Ir daudz plānu un cerību, un ģimenes izveidošana ir viens no tiem, taču sports man ir iemācījis, ka visu tu nevari saplānot uz priekšu…" saka Šīlda.

Marlīsa Šīlda ir viena no veiksmīgākajām kalnu slēpotājām šā sporta veida vēsturē - viņai pieder 27 Pasaules kausa uzvaras un piecas kopvērtējuma uzvaras dažādās disciplīnās, kā arī septiņas pasaules čempionāta un četras olimpisko spēļu medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!