Foto: AP/Scanpix
Itālijas Olimpiskās komitejas (CONI) atbildīgās personas par antidopinga noteikumu ievērošanu pieprasa četru gadu un trīs mēneša ilgas diskvalifikācijas piemērošanu valsts daiļslidošanas zvaigznei Karolīnai Kostnerei.

Kostnerei diskvalifikācija draud viņas drauga soļotāja Aleksa Švacera dopinga lietas dēļ. Pašlaik tiek izmeklēts, vai Kostnere bija olimpiskā čempiona Švacera līdzzinātāja dopinga lietošanā.

Kostnerei noklausīšanas laikā jāatbild, vai viņa tiešām iepriekš izteikusies, ka palīdzējusi Švaceram izvairīties no dopinga pārbaudēm. Līdz šim sportiste izvairījusies sadarboties ar atbildīgajām instancēm, kas kalpo par daļēju pamatojumu CONI virzītajam soda mēram.

Kostnere karjeras laikā piecas reizes kļuvusi par Eiropas čempioni un 2012.gadā bija labākā arī pasaules meistarsacīkstēs, bet šī gada Soču olimpiskajās spēlēs viņa tika pie bronzas.

Sezonā pēc Soču Olimpiādes itāliete sacensībās nepiedalās.

Tikmēr 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions 50 kilometru soļošanas distancē, kā arī 2005. un 2007.gada pasaules čempionātu bronzas laureāts Švacers bija viena no Itālijas galvenajām cerībām uz medaļu arī 2012.gada Londonas Olimpiādē, tomēr neilgi pirms četrgades nozīmīgākajām sacensībām tika pieķerts dopinga lietošanā, saņemot trīs ar pusi gadu diskvalifikāciju.

Šīs izmeklēšanas rezultātā Švacers, kurš jau noslēdzis savas profesionālās gaitas, varētu saņemt papildu četru gadu diskvalifikāciju.

Švacera un Kostneres vārdi tiek saistīti ar skandalozo itāļu sporta ārstu Mikēli Ferrari, kurš minēts saistībā ar leģendārā ASV riteņbraucēja Lensa Ārmstronga un arī daudzu citu sportistu dopinga skandāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!