Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas sieviešu izlase svētdien ar panākumu sāka Prāgā notiekošo Eiropas junioru izaicinājumu kausu kērlingā, kur paralēli noris arī cīņa par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu.

Pirmajā mačā Latvijas jaunās kērlingistes ar 8-5 apspēlēja Somiju.

Vēl pēc ceturtā enda Latvija atradās iedzinējos ar 2-4, taču atlikušajā laikā ļāva pretiniecēm gūt tikai vienu punktu, turklāt latvietes pēdējo divu endu laikā tika pie četriem punktiem, tādejādi izcīnot panākumu.

Turpinājumā Latvija pirmdien spēkosies pret Norvēģiju, bet pēc tam tai pretiniekos stāsies arī Dānija, Vācija, Ungārija un Rumānija.

Sieviešu konkurencē 14 komandas sadalītas divās grupās pa septiņām vienībām katrā, kur aizvadīs apļa spēles. Katras grupas četras labākās vienības vienības turpinās cīņu izslēgšanas spēles.

Pirms gada, startējot trijām meitenēm no šī gada sastāva, Latvija ieņēma desmito vietu Izaicinājuma kausa kopvērtējumā.

Savukārt vīriešu konkurencē arī startē Latvijas komanda, kam svētdienas vakarā iecerēts duelis pret Slovākiju. Pēc tam gaidāmas cīņas pret Čehiju, Nīderlandi. Somiju un Franciju.

Vīriešu konkurencē 18 komandas sadalītas trīs grupas. Pēc grupu turnīra spēlēm divas labākās komandas no katras grupas un labākā no trešo vietu ieguvējām iekļūs ceturtdaļfinālā. Pārējās divas trešo vietu ieguvējas cīnīsies par atlikušo vietu izslēgšanas spēlēs.

Pērn sacensībās startējot diviem puišiem no šī gada sastāva, komanda iekļuva astotdaļfinālā un noslēgumā ieņēma astoto vietu.

Eiropas junioru izaicinājuma kauss Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisināsies līdz 9.janvārim, bet vietu pasaules čempionātā sev nodrošinās tikai turnīru uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!