Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna sestdien ieņēma 42.vietu Pasaules kausa slaloma sacensībās Zviedrijā, Orē, turklāt līdz iespējai kvalificēties otrajam braucienam viņai pietrūka vien pusotra sekunde.

Gasūna braucienu veica 56,77 sekundēs, kas bija par 4,89 sekundēm lēnāk nekā līderei, amerikānietei Mikaelai Šifrinai.

Otrajam braucienam kvalificējās pirmās 30 sportistes un Gasūna no šādas iespējas atpalika par 1,56 sekundēm.

Pirmajā braucienā finišēja 48 sportistes.

Pirms tam piektdien Gasūna piedalījās arī milzu slaloma sacensībās, kur pirmajā braucienā palika pēdējā, 53.vietā.

Šī sezona Gasūnai nav izvērtusies sekmīga - no novembra līdz pat pasaules čempionātam viņa traumas dēļ nebija piedalījusies sacensībās, bet pasaules meistarsacīkstēs latviete milzu slalomā tika diskvalificēta pirmā brauciena startā, bet slalomā nefinišēja jau pirmajā braucienā.

Sestdienas sacensībās uzvaru izcīnīja Šifrina, kura labāko rezultātu uzrādīja arī otrajā braucienā, summā par 1,41 sekundi apsteidzot slovākieti Veroniku Velezu-Zuzulovu. Savukārt trešo vietu ieguvusī čehiete Šārka Strahova jau zaudēja vairāk nekā divas sekundes.

Slaloma sacensībās Orē Šifrina bija labākā jau trešo gadu pēc kārtas.

No sportistēm, kas turpina cīņu par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, šoreiz trasē devās tikai Tīnai Mazei no Slovēnijas, kura pēc pirmā brauciena atradās devītajā vietā, bet otrajā atkrita uz 17.pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere ar 1341 punktu joprojām ir austriete Anna Fenningere, kurai tagad 30 punktus zaudē Maze. Savukārt uz trešo pozīciju ar 900 punktiem pakāpusies Šifrina.

Tikmēr vīriem, sacenšoties Slovēnijā, sestdien iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvējs kalnu slēpošanā Marsels Hiršers no Austrijas garantēja sev Mazo kristāla globusu milzu slalomā.

Aizvadītajās sacensībās uzvaru izcīnīja francūzis Aleksis Pinturo, kuram sekoja Hiršers. Trešo vietu ieņēma vēl viens Francijas pārstāvis Tomā Fanarā, bet tikai ceturtais bija amerikāņu milzu slaloma speciālists Teds Ligetijs.

Pasaules kausa kopvērtējuma piecas sacīkstes pirms sezonas beigām līderpozīcijā ar 1208 punktiem ir Hiršers, kurš par 124 punktiem apsteidz ātruma disciplīnu speciālistu Hjētilu Jansrudu no Norvēģijas.

Savukārt trešais ar 862 punktiem ir Pinturo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!