Foto: AP/Scanpix
Iepriekšējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvēja kalnu slēpošanā austriete Anna Fenningere trīs dienas pirms jaunās sezonas sākuma treniņā piedzīvotā kritienā guvusi smagas kājas traumas un šosezon nevarēs piedalīties sacensībās, trešdien pavēstīja Austrijas Slēpošanas federācija.

Fenningerei slimnīcā konstatēti krustenisko un mediālo saišu plīsumi, kā arī kolaterālo saišu trauma un ceļa skriemeļa cīpslas plīsums. Viņai jau trešdien tiks veikta operācija, bet sacensību apritē sportiste gaidāmajā sezonā nebūs spējīga atgriezties.

Kritienu Fenningere piedzīvoja milzu slaloma treniņā Zeldenē, kur šīs nedēļas nogalē sāksies jaunā Pasaules kausa sezona. Uzreiz pēc tam viņa ar helikopteru tika nogādāta slimnīcā Insbrukā.

Kā zināms, pērn Fenningere triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvaru cīņā ar slovēnieti Tīnu Mazi panākot tikai sezonas noslēdzošajās sacensībās. Sportiste kļuva par pirmo austriešu kalnu slēpotāju kopš 1992.gada, kura spējusi nosargāt Pasaules kausa uzvarētājas godu vismaz divas sezonas pēc kārtas.

Tāpat šī gada pavasarī viņa kļuva par pasaules čempioni supergigantā un milzu slalomā, bet pērn Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu supergigantā un sudrabu milzu slalomā. Karjeras laikā viņa uzvarējusi 14 Pasaules kausa sacensībās.

Tomēr 26 gadus vecā austriete jau gadiem cīnās ar kāju traumām. Starpsezonā viņa piesardzības pasākumu dēļ vairākas nedēļas nevarēja piedalīties treniņos.

Jaunā Pasaules kausa sezona sestdien sāksies ar milzu slaloma sacensībām dāmām, bet svētdien trasē dosies kungi. Pērn Zeldenes sacensībās dāmām uzvarēja tieši Fenningere, pirmo vietu dalot ar talantīgo amerikānieti Mikaelu Šifrinu.

Pagaidām vēl nav zināms, vai jau Zeldenē uz starta stāsies arī amerikāņu kalnu slēpošanas zvaigzne Lindsija Vona, kura augustā treniņā Jaunzēlandē salauza potīti. Paredzams, ka amerikāniete ceturtdien aizvadīs pirmo treniņu uz sniega, bet galīgo lēmumu sportiste, kura pagājušajā svētdienā nosvinēja savu 31.dzimšanas dienu, sola pieņemt piektdien.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!