Foto: © VANOC/COVAN
Latvijas sieviešu kērlinga izlase Eiropas čempionāta B grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 7:6 pārspēja Poliju, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Spēlē pret Poliju mūsu spēlētājām pēc pirmajiem trīs endiem izdevās izvirzīties vadībā 3:0 un saglabāt nelielu pārsvaru līdz pat spēles beigām. Pirms pēdējā desmitā enda gan pretiniecēm izdevās panākt neizšķirtu, bet Latvijas izlase veiksmīgi izmantoja savas pēdējā metiena tiesības desmitajā endā un noslēdza spēli sev par labu.

Nākamā spēle Latvijas sieviešu izlasei būs piektdien , 20. novembrī, pulksten 13:00 pret Čehiju. Pretinieces, tāpat kā Latvija, pirms gada startēja A grupā. Pasaules rangā Čehijas sieviešu komanda ieņem 12. vietu, savukārt Latvija atrodas 15. vietā un abas komandas šogad ir vienas no galvenajām pretendentēm uz iekļūšanu B grupas finālā un atgriešanos A grupā nākamgad.

Piektdien pirmo spēli aizvadīs arī Latvijas vīriešu izlase, kura pulksten 18:30 sacentīsies ar Austriju. Pasaules kērlinga rangā Latvijas vīriešu izlase ieņem 16. vietu, savukārt Austrija atrodas 24. vietā. Kaut gan Austrijas vīriešu izlase pēdējos gados nav izcēlusies ar ievērojamiem panākumiem, tai ir labas perspektīvas - komanda tikko ir izaugusi no junioru vecuma un pagājušajā gadā Eiropas čempionāta B grupā ieņēma sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!