Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Titulētais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjerndālens paziņojis, ka turpinās savu profesionālo sporta karjeru vismaz līdz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, ziņo ārzemju mediji.

Tāpat Bjērndālens atklāja, ka viņš kopā ar baltkrievu biatlonisti Darju Domračevu oktobrī kļūs par vecākiem abu kopīgajam bērnam. Abi izcilie biatlonisti kopā ir kopš 2015. gada sākuma.

"Es ar nepacietību gaidu jauno sezonu," īpaši sasauktajā preses konferencē paziņoja 42 gadus vecais Bjerndālens. "Nolēmu palikt, jo man joprojām ir milzīgi augsta motivācija - it kā man būtu tikai 20 gadu. Esmu daudz domājis par karjeras turpināšanas jautājumiem un daudz konsultējos ar tuviniekiem. Un nolēmu palikt."

"2018. gada Olimpiāde? Viss var notikt, taču es pavisam noteikti esmu apņēmies trenēties un strādāt vismaz līdz šim pasākumam," saka Bjerndālens.

"Man bija daudz laika visu pārdomāt, bet man apkārt ir laba komanda un kopā mēs nolēmām turpināt," Bjerndālenu citē portāls "nrk.no". "Masu mediji, eksperti un daži kolēģi mani aicināja mest mieru jau pēc 2002. gada olimpiskajām spēlēm, bet es tam nepiekritu. Pēc tam nebija viegli laiki, kas gan pagāja un es turpināju uzvarēt."

"Es lasīju vietējo mediju un ekspertu reakciju, kuri aicināja mani turpināt karjeru, un pirmo reizi mūžā es ar viņiem biju vienisprātis," preses konferencē izteicās Bjerndālens, izsaucot smieklus zālē. "Mans organisms labi reaģē uz slodzēm sezonas laikā, un es nevaru teikt, ka šai ziņā mans stāvoklis atšķiras no tā, kā bija pirms 25 gadiem. Ceru, ka pēc diviem gadiem sasaukšu tādu pat preses konferenci, kurā tāpat paziņojušu, ka turpinu karjeru."

Pasaules kausā Bjerndālens debitēja 1992./1993. gada sezonā, bet pirmās medaļas izcīnīja 1997. gadā, kad Norvēģijas izlasē ieguva sudraba medaļu stafetē un bronzu iedzīšanā. Kopš tās dienas norvēģu biatlonists 20 reizes kļuvis par pasaules čempionu dažādās disciplīnās un izcīnījis astoņas olimpiskās zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!