Foto: AP/Scanpix

Janvāra beigās Eiropas Olimpiskā komiteja (EOK) izlems, vai Turcijas pilsētā Erzrumā aizvadīt Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādi, ņemot vērā nesenos notikumus valstī, ziņo portāls "insidethegames.biz".

EOK izplatītajā paziņojumā teikts, ka organizācija "vēro situāciju [Turcijā], lai cieši sekotu līdz notikumu attīstībai". Lēmums par iespējamo olimpiādes atcelšanu tiks pieņemts konsultācijās ar Turcijas Olimpisko komiteju un sacensību organizatoriem.

"Mūsu prioritāte ir jauno sportistu drošība," teikts EOK paziņojumā. Galīgais lēmums par Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādi tiks pieņemts EOK sanāksmē Lozannā 27. janvārī.

Kā zināms, jaungada naktī Stambulā naktsklubā tika nogalināti 39 cilvēki un vairāki desmiti ievainoti, bet pirms tam decembrī bumbas eksplozijā autobusā Kajseri pilsētā, kas atrodas 640 kilometrus uz rietumiem no Erzrumas, gāja bojā 13 karavīri un 50 cilvēki tika ievainoti.

Sākotnēji 13. Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādi tika uzticēts rīkot Sarajevai, bet Erzrumai būtu jāuzņem nākamo, 2019. gada olimpiādi, taču Bosnija lūdza Turciju samainīties, par iemeslu minot nespēju laikā sagatavoties šim multisporta forumam

Iepriekšējā Eiropas jaunatnes ziemas olimpiāde notika 2015. gadā Austrijā un Lihtenšteinā, pirmo reizi šo pasākumu aizvadot divās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!