Foto: AFP/Scanpix
Krievijas distanču slēpotājs Sergejs Ustjugovs ir kļuvis par pirmo sportistu "Tour de Ski", kuram vīriešu konkurencē izdevies uzvarēt piecās šā prestižā seriāla sacīkstēs.

Piektdien, 6. janvārī, Ustjugovs uzvarēja desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar intervāla startu. Šo panākumu sportists veltīja savai mamma, kura šajā datumā svin dzimšanas dienu. "Šodien man bija divkāršs stimuls - manai mammai ir dzimšanas diena," pēc finiša teica Ustjugovs. "Mammu, daudz laimes! Šī uzvara ir tev! Tu esi vislabākā!"

Otro vietu šajā sacīkstē izcīnīja francūzis Moriss Manifikā, kurš no Ustjugova atpalika 0,4 sekundes. Trešais - norvēģis Simens Hegstads Krīgers. Latvijas pārstāvis Indulis Bikše ierindojās pēdējā, 43. vietā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 6,8 sekundes.

Iepriekšējais seriāla rekords - četras uzvaras - tika sasniegts pagājušajā sezonā un piederēja norvēģim Martinam Jonsrūdam Sundbijam.

Sieviešu konkurencē "Tour de Ski" rekords ir piecas uzvaras, un tas pieder slavenajai norvēģu slēpotājai Maritai Bjergenai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!