Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane svētdien Andorā Pasaules kausa sacensībās slalomā nefinišēja pirmajā braucienā, bet uzvaru svinēja zviedriete Anna Svenne Lāšsone.

Pagājušajā nedēļā pasaules junioru čempionātā zelta medaļu izcīnījusī Ģērmane pirmajā braucienā startēja ar 23.numuru. Trases pirmajā sektorā viņai bija tobrīd 21.rezultāts, bet pēc tam latviete izstājās.

Lāšsone bija ātrākā pirmajā braucienā, bet otrajā uzrādīja septīto rezultātu, kas neliedza uzvarēt summā. Otro vietu guvusī horvātiete Zrinka Ļutiča viņai zaudēja 0,35 sekundes, amerikāniete Pola Molcana bija 0,83 sekundes lēnāka, bet vēl piecas sekundes simtdaļas atpalika šveiciete Mišele Gisina.

Savainojumu turpina ārstēt amerikānietei Mikeila Šifrina, bet traumas dēļ sezona beigusies slovākietei Petrai Vlhovai, tādējādi Andorā nestartēja visas vadošās slaloma speciālistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā slalomā līderei Šifrinai ir 600 punkti, par 125 punktiem mazāk guvusi Vlhova, bet vēl 63 punktus mazāk iekrājusi vāciete Lēna Dirra, kura svētdien bija sestā. Ģērmanei 535 punkti dod 21.pozīciju.

20 gadus vecā Ģērmane šosezon aizvadījusi četras Pasaules kausa sacensības slalomā, ar katriem mačiem uzlabojot neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas rekordu. Vispirms viņa ar 22.pozīciju atkārtoja Leldes Gasūnas iespēto, pēc tam sasniedza 12.vietu, bet pēdējās divās sacensībās bija astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!