Foto: LETA

Latvijas sportists Roberts Krūzbergs piektdien Gdaņskā Pasaules kausa šorttrekā sestā posma sacensībās sasniedza ceturtdaļfinālus 1000 metros un 500 metru pirmajā distancē, kamēr debitanti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis turpinājumā startēs gandarījuma kārtās.

1000 metru priekšsacīkstēs Krūzbergs uzvarēja savā slidojumā, bet Laizāns bija trešais citā slidojumā, abiem iekļūstot nākamajā kārtā. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā abi finišēja trešie, bet Krūzbergam ar finiša laiku (1:27,668) pietika nākamās kārtas sasniegšanai.

500 metru pirmajā distancē Krūzbergs uzvarēja gan priekšsacīkšu, gan pirmās kārtas slidojumā. Laizāns bija ceturtais un nepārvarēja priekšsacīkstes.

Šternmanis startēja 500 metru otrajā distancē un 1500 metros, abās sacensībās pirmajos slidojumos paliekot pēdējais.

Reinis Bērziņš Eiropas čempionātā gūtā savainojuma dēļ Pasaules kausa sacensībās šosezon vairs nepiedalās.

Šosezon latvieši labākos rezultātus uzrādīja pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē. Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Sezona noslēgsies marta vidū Roterdamā, kur notiks pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!