Foto: Publicitātes foto

Kalnu slēpotāja Liene Bondare šodien notikušajās slaloma sacensībās Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fasā sasniedza septīto vietu, uzvarētājai divu braucienu summā zaudējot 0,95 sekundes, kas ļāva jau kārtējo reizi šajā sezonā uzlabot Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga punktu karjeras rekordu, informēja sportistes pārstāvji.

Latvijas kalnu slēpotāja vien pirms aptuveni nedēļas atgriezās no Tālo Austrumu kausa Japānā, kur arīdzan slaloma sacensībās tika sasniegts FIS punktu rekords – 34,68 FIS punkti. Pēc atgriešanās Eiropā Liene aizvadījusi dažas treniņu dienas, nu stājās uz starta FIS līmeņa slaloma sacensībās Pocā di Fasā, Itālijā, kuras rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) sadarbībā ar "Apex2100" slēpošanas akadēmiju.

Sacensību pirmajā braucienā Liene Bondare uzrādīja laiku 46,74 sekundes, kas latvietei deva astoto vietu, līderei Kendalai Roufai no ASV zaudējot 1,08 sekundes. Otrajā braucienā Bondarei izdevās veikt lielisku braucienu, otrā brauciena rezultātos tiekot pie trešās vietas, savukārt divu braucienu summā paceļoties uz sesto vietu. Par sacensību uzvarētāju kļuva ungāriete Zita Tota, kurai Bondare summā zaudēja 0,95 sekundes.

Sasniegtais rezultāts Lienei ļāvis nopelnīt 31,34 FIS punktus, tādējādi par mazliet vairāk kā 3 punktiem uzlabojot Japānā sasniegto rezultātu.

"Esmu ļoti priecīga par vēl vienu punktu rekordu. Protams, ka gribētos, lai uzlabojumi ir ar lielākiem 'lēcieniem', bet šoziem tiešām katrs punkts dod ļoti daudz. Pozitīvi ir tas, ka es konstanti spēju rādīt arvien labāku un labāku sniegumu. Zinu, ka manī vēl ir ļoti daudz iekšā, un mēģināšu darīt visu, lai šosezon to pierādītu. Gribu uzslavēt arī Latvijas Slēpošanas federācijas komandu par izcili noorganizētām sacensībām pie tik izaicinošiem laikapstākļiem," apmierināta ar sasniegto rezultātu ir Liene Bondare.

Rīt Pocā di Fasā paredzētas vēl vienas FIS slaloma sacensības, savukārt nākamajā un aiznākamajā nedēļā turpat norisināsies LSF rīkotais Baltijas kausa sestais posms. Pirmajā nedēļā uz starta izies jaunieši, savukārt otrajā nedēļā paredzētas FIS sacensības slalomā un milzu slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!