Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka piektdien Fālunā Pasaules kausa distanču slēpošanā pēdējā posmā ieņēma 46. vietu sprinta sacensību klasiskajā stilā kvalifikācijā.

Ātrāko laiku 58 kvalifikācijas sacensību dalībnieču vidū sasniedza zviedriete Jonna Sundlinga, kura trasi veica trīs minūtēs un 10,64 sekundēs.

Eiduka trasi veica 21,86 sekundes lēnāk par Sundlingu.

Otrā kvalifikācijā, tautietei piekāpjoties 3,21 sekundi, bija Linna Svāna, bet trešā - norvēģiete Kristīna Stavosa Skistada, kura Sundlingai piekāpās 5,71 sekundi.

Finālcīņas sieviešu sacensībās sāksies plkst.15.45 pēc Latvijas laika, bet vīriešiem, Latvijas sportistiem nestartējot, - plkst.16.15. Sestdien plkst.12 un plkst.15 sāksies desmit kilometru sacensības klasiskajā stilā attiecīgi sievietēm un vīriešiem, bet svētdien 20 kilometru distancē ar kopēju startu brīvajā stilā sievietes dosies plkst.12, bet vīrieši - plkst.15.15.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē "Eurosport" kanāli.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!