Foto: © VANOC/COVAN
Slavenais amerikāņu kalnu slēpotājs Bode Millers, kurš pēdējos gados saskāries gan ar sadzīviskām, gan sportiskām problēmām, svētdien pirmo reizi karjerā kļuva par olimpisko spēļu čempionu.

Foto galerija

Amerikāņu "sliktais puisis" Millers svētdien Vankūverā triumfēja XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs superkombinācijā, lai gan pēc nobrauciena bija tikai septītais. Vairāku līderu kļūdas slalomā ļāva Milleram beidzot izcīnīt savu pirmo olimpisko zeltu karjerā.

Sudraba godalgu izcīnīja horvāts Ivca Kosteličs, kurš nobraucienā bija tikai devītais. Slalomā viņš bija sestais, kas ļāva horvātam aizsniegties līdz olimpisko spēļu sudrabam. Milleram viņš zaudēja 0,33 sekundes. Savukārt bronzas medaļu izcīnīja šveicietis Silvēns Curbrigens, kurš summā uzvarētājam zaudēja 0,40 sekundes. Pēc nobrauciena šveicietis bija sestais, slalomā sasniedza desmito laiku un pakāpās uz trešo pozīciju.

Nobrauciena uzvarētājs norvēģis Aksels Lunns Svindāls slalomā pieļāva kļūdu un izstājās. Tāpat slalomā izgāzās itālis Dominiks Parīzs, kurš nobraucienā bija otrais, bet summā ieņēma tikai 13.vietu.

Superkombinācijā startēja arī latvietis Roberts Rode, kurš piedzīvoja kritienu jau nobrauciena augšdaļā un izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!