Foto: F64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" aizsargs Krišs Lipsbergs un uzbrucējs Robergs Lipsbergs iekļauti līgas izlases "Krasnije zvezdi" sastāvā pirms maija beigās un jūnija sākumā Dienvidkorejā paredzētā Āzijas Izaicinājuma kausa turnīra.

Izlase no 12. līdz 23.maijam aizvadīs treniņnometni, bet pēc tam dosies uz Seulu, kur no 27.maija līdz 1.jūnijam aizvadīs pa vienai spēlei ar Dienvidkorejas, Ķīnas, Japānas un Taivānas U-20 valstsvienībām.

Šosezon MHL regulārajā čempionātā "Rīgas" sastāvā 19 gadus vecais Krišs Lipsbergs 59 spēlēs guva divus vārtus un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet piecās Harlamova kausa cīņās viņš palika bez rezultativitātes punktiem.

Savukārt 17 gadus vecais Roberts Lipsbergs 58 regulārā čempionāta cīņās izcēlās ar 14 vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā tika pie viena vārtu guvuma un divām rezultatīvām piespēlēm.

Izlasē iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Tās treneri būs Jurijs Strahovs (Voskresenskas "Himik") un Oļegs Bratašs (Maskavas "Spartak").

Kā ziņots, iepriekšējo izbraukuma tūri MHL izlase aizvadīja pagājušā gada beigās un šīgada sākumā Ziemeļamerikā, kur vienības sastāvā tika iekļauts arī Latvijas komandas "Rīga" aizsargs Mārtiņš Porejs.

Astoņās tūres spēlēs "Krasnije zvezdi" hokejisti toreiz prata izcīnīt tikai divas uzvaras, sacenšoties ar dažādām Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) un Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) komandām.

Savukārt vēl gadu iepriekš Ziemeļamerikas tūrē "Krasnije zvezdi" sastāvā bija iekļauts "Rīgas" komandas uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

Tiek minēts, ka šie turnīri ir laba iespēja salīdzināt Āzijas, Ziemeļamerikas un Krievijas hokeja skolas, jo nākotnē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) plānos ir Klusā okeāna divīzijas izveide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!