Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" sastāvs ir nokomplektēts par 90%-95%, trešdien dokumentālās filmas "Mēs. Komanda" pirmizrādē izteicās AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Trešdien klubs paziņoja, ka komandai pievienojies kanādiešu aizsargs Matjē Karls, bet līgumi pagarināti ar uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, kā arī aizsargiem Rodrigo Laviņu un Arvīdu Reķi.

"Pašlaik vēl ir runa par dažiem konkrētiem spēlētājiem, taču varu teikt droši, ka skatītāji gūs baudu no komandas snieguma arī nākamajā sezonā," izteicās Savickis.

Jau vēstīts, ka ar 24 gadus veco Karlu 2006.gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 53.numuru izvēlējās Monreālas "Canadiens" komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadījis tikai trīs spēles.

Savukārt Ņiživijs un Laviņš "Dinamo" pārstāv kopš pirmās KHL sezonas, kamēr Reķis komandai pievienojās 2010.gadā.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem, noslēdzoties iepriekšējiem līgumiem, kļuvuši vairāki "Dinamo" spēlētāji, kuri vecāki par 28 gadiem, - Ģirts Ankipāns, Frēdriks Varjs, Džeimijs Lundmarks, Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Marcels Hosa, Mārtiņš Cipulis un Juris Štāls.

Tiesa, M.Rēdlihs 28 gadus vecs kļūs tikai 1.jūlijā. Tāpat neierobežoti brīvie aģenti tagad ir arī vēl jaunākie Jānis Andersons un Raimonds Vilkoits.

Tikmēr par ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums un Kriss Holts, kuri visi ir jaunāki par 28 gadiem.

Jau iepriekš Rīgas "Dinamo" komanda bija pagarinājusi līgumus ar Gunti Galviņu, Kristapu Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu un Gintu Meiju.

Holts apstiprināja, ka vienība nepagarinās līgumu ar viņu, turklāt devusi viņam iespēju kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Savukārt kluba vadība iepriekš izteikusies, ka nepagarinās līgumus ar Varju un Lundmarku.

Neierobežoti brīvie aģenti tagad teorētiski var pāriet uz jebkuru citu komandu. Savukārt ierobežoti brīvos aģentus citas komandas savā rīcībā var iegūt tikai pēc kompensācijas samaksāšanas.

Pēc šīs sezonas līgumi ar Rīgas "Dinamo" komandu spēkā bija vienīgi Mārim Jučeram, Oskaram Cibuļskim, Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam, Niklasam Luseniusam un Aināram Podziņam.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" jau ceturto reizi pēc kārtas iekļuva Gagarina kausā, tomēr nespēja pārvarēt pirmo kārtu, kurā saspringtā sērijā ar 3-4 piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!