Foto: PantherMedia/Scanpix
Par Kontinentālas hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galveno treneri oficiāli kļuvis Vjačeslavs Rjanovs, apstiprinājusi vienība.

Iepriekš Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību Ņižņijnovgorodas "Čajka" vadījušais Rjanovs ar komandu sāka strādāt 22.decembrī, kad pēc somu speciālista Kari Jalonena atlaišanas viņš kļuva par "Torpedo" galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Lai arī Rjanova vadībā komanda piecās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru, tagad viņš vienības galvenā trenera postenī iecelts jau oficiāli.

Kā ziņots, Jalonens "Torpedo" komandu vadīja otro sezonu. Pagājušajā sezonā Ņižņijnovgorodas klubs Gagarina kausa pirmajā kārtā septiņu spēļu sērijā pieveica Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", bet izstājās Rietumu konferences pusfinālā, kurā piekāpās nākamajai līgas čempionei Maskavas "Dinamo".

Savukārt šosezon "Torpedo" ar 50 punktiem 39 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Jalonens profesionālā spēlētāja karjeras laikā divas sezonas pavadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet Somijas izlases rindās 1986.gada pasaules čempionātā tika pie bronzas godalgas.

Savukārt trenera karjeras laikā viņš vadījis tādus Somijas augstākās hokeja līgas - "SM-liiga" - klubus kā Turku TPS, Oulu "Karpat" un Helsinku IFK (HIFK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!