Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājam Artim Ābolam jādod laiks iestrādāties un ieviest komandā savu taktisko redzējumu, uzskata Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" vārtsargu treneris Sergejs Naumovs.

Naumovs sarunā atzina, ka "Dinamo" spēles laika trūkuma dēļ neskatās, bet domā, ka Ābols tiks galā ar galvenā trenera pienākumiem.

"Domāju, ka Artis tiks galā. Viņam tikai jādod laiks," sacīja bijušais "Dinamo" komandas vārtsargu treneris. "Iepriekšējos četrus gadus viņš bija galvenā trenera asistents. Nav tik viegli uzreiz kļūt par galveno, jo šo amatu specifika ir dažāda. Ja viņam tiks dots laiks, esmu pārliecināts, ka Ābols veiksmīgi ieviesīs komandā savu vīziju un spēles plānu."

Jautāts par pārcelšanos no Rīgas kluba uz Doņeckas vienību, Naumovs sacīja, ka viņam jaunā darba vieta patīkot.

"Viss ir kārtībā - man patīk. Vienīgais lielais mīnuss ir tas, ka nevaru būt kopā ar savu ģimeni. Bet hokeja ziņā viss ir nevainojami," pauda bijušais Latvijas izlases vārtsargs. "Sezonas sākumā bija jūtams, ka komanda pirmo gadu spēlē KHL, taču tagad jau iekrāta pieredze un starpība salīdzinājumā ar citiem vairs nav tik jūtama."

Tāpat Ukrainas komandas vārtsargu treneris apstiprināja, ka vienībai ir pa spēkam iekļūt izslēgšanas spēlēs un tāds arī ir vadības dotais uzdevums.

"Iekļūt "play-off" mums noteikti ir pa spēkam. Kaut gan, tagad zināms, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona tomēr notiks un arī no mūsu komandas trīs spēlētāji dosies uz Ziemeļameriku. Domāju, ka tas neradīs haosu KHL, bet Zvaigžņu spēlē gan," ar humoru sacīja Naumovs.

Kā zināms, Naumovs pirmajā KHL sezonā bija viens no Rīgas "Dinamo" vārtsargiem, bet kopš 2010./2011.gada sezonas bija šīs vienības vārtsargu treneris. Pirms 2012./2013.gada sezonas Naumovs pārcēlās uz "Donbass" vienību, bet par Rīgas kluba vārtsargu treneri kļuva Somijas speciālists Mika Tarvainens.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Donbass" ar 55 punktiem ieņem septīto vietu, bet Rīgas "Dinamo" šajā pašā konferencē ar 42 punktiem 41 spēlē ir 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!