Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" statistiskie līderi Cerību kausa turnīrā šīs sacensības uztver kā iespēju spert soli uz priekšu savā izaugsmē, bet vienības galvenā trenera pienākumu veicēju Arti Ābolu tas ļoti priecē.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Cerību kausa pusfināla otrajā spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 7:4 (2:1, 2:1, 3:2) atkārtoti sagrāva Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo". Sērijā līdz trim uzvarām Rīgas "Dinamo" komanda izvirzījusies vadībā ar 2-0.

"Rezultāts ir stipri līdzīgs tam, kāds tas bija vakar, tomēr piekrītu, ka Minskas komanda šoreiz spēlēja labāk," pēc cīņas izteicās Ābols. "Labi realizējām savus momentus un otro vakaru pēc kārtas guvām septiņus vārtus. Kad vajadzēja, palīdzēja arī Mīkaels Telkvists. Puiši ir malači."

Ābols izteicās, ka Telkvistu Rīgas "Dinamo" vārtos trešajā trešdaļā nomainīja Māris Jučers, jo latvietim nepieciešama spēļu prakse, tomēr pats Telkvists sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka jau pāris dienas nav īsti vesels.

Tāpat trešajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" spēlēja bez sava kapteiņa Mārtiņa Karsuma, kurš guvis kājas traumu. Tās nopietnību gan Ābols neprecizēja.

"Mani priecē, ka komandai šajā turnīrā ir jauni līderi - Roberts Bukarts, Oskars Cibuļskis, Andris Džeriņš un citi. No viņiem to gaidīja jau sen, bet vēl vairāk mani priecē tas, ka viņi šo turnīru uztver kā iespēju spert soli uz priekšu. Viņi pierāda, ka ir spējīgi spēlēt," izcēla Ābols.

"Vai būs grūti komandu noskaņot pēc diviem šādiem rezultātiem, to redzēsim tikai Minskā," piebilda treneris.

"Spēle noteikti patika līdzjutējiem. Cīņa bija līdzvērtīga ar iespējām abos laukuma galos. Septiņi ielaisti vārti ir daudz par daudz, tomēr paši esam vainīgi, ka nerealizējām savas iespējas. Šodien spēlējam labāk nekā vakar," izteicās Baltkrievijas vienības galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis, kurš neslēpa, ka komandas noskaņojumu ietekmējušas pēdējā laikā izskanējušās runas par kluba nākotnes neskaidrību.

"Darīsim visu iespējamo, lai Minskā situāciju labotu," par komandas iespējām atspēlēties izteicās Andrijevskis.

Sērijas trešā un nepieciešamības gadījumā arī ceturtā spēle nākamajā pirmdienā un otrdienā notiks Minskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!