Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas otrajā mačā sestdien atkārtoti uzņem Habarovskas klubu "Amur", cenšoties izcīnīt otro panākumu sērijā un nonākt vienas uzvaras attālumā no triumfa turnīrā.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17. Tiešraidē to translēs kanāls TV6.

Pirmajā mačā piektdien "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar 2:0, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Lielisku sniegumu šajā spēlē nodemonstrēja rīdzinieku komandas zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists, paliekot nepārspēts jau otro maču pēc kārtas.

Sērija nākamajā otrdienā un, ja būs nepieciešams, trešdienā noslēgsies tālajā Habarovskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Latvijas klubam atlikušajās sezonas spēlēs rokas pirksta lūzuma dēļ vairs nepalīdzēs aizsargs Arvīds Reķis.

Līdz šim abas komandas KHL regulārajos čempionātos savā starpā spēlējušas 12 reizes, un bilance ir labvēlīgāka "Dinamo" hokejistiem, kuri izcīnījuši astoņas uzvaras, bet četras reizes uzvarējuši pretinieki. Šajā sezonā katra no komandām uzvarēja savā laukumā.

KHL regulārajā čempionātā "Amur" ar 44 punktiem 52 spēlēs ierindojās Austrumu konferences priekšpēdējā, 11.vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu palika pēdējā, 14.pozīcijā, Rietumu konferencē.

Līdz ar to rīdzinieki Cerību kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēc tam ceturtdaļfinālā izšķirošās spēles "bullīšos" "Dinamo" uzvarēja Doņeckas "Donbass" hokejistus ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Tikmēr "Amur" Cerību kausu sāka no ceturtdaļfināla kārtas, kurā ar 3-1 uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg", bet pusfinālā piektā mača pēcspēles metienos pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kaut arī regulārajā čempionātā rīdzinieki izcīnīja par septiņiem punktiem vairāk nekā "Amur", sava laukuma priekšrocības sērijā ir tieši Habarovskas klubam, jo tas bija augstākā pozīcijā savā konferencē.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!