Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunā Horvātijas vienība Zagrebas "Medveščak" parakstījusi līgumu ar Amerikas hokeja līgā (AHL) jaunu rekordu sasniegušo vārtsargu Beriju Brastu.

Par vienošanās panākšanu ar Abotsfordas "Heat" kanādiešu vārtsargu savā "Twitter" kontā vēsta Brasta aģents Derils Volskis.

Divdesmit deviņus gadus vecais Brasts aizvadītajā sezonā uzstādīja jaunu AHL rekordu, neielaižot nevienu ripu vārtos 268 minūtes un 17 sekundes. Tādējādi viņš par 18 minūtēm uzlaboja 1957.gadā sasniegtu rekordu.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2002.gada draftā Brastu trešajā kārtā ar kopējo 73.numuru izvēlējās Minesotas "Wild" komanda. Savas karjeras laikā viņš gan izcīnījis AHL Kaldera kausu, gan saņēmis Harija Holmsa vārdā nosaukto trofeju, kas tiek piešķirta regulārās sezonas laikā vismazāk ripas ielaidušajam vārtsargam.

Brasts 11 spēles aizvadījis NHL komandas Losandželosas "Kings" sastāvā.

Savukārt Eiropā viņš jau spēlējis 2011./2012.gada sezonā, kad pārstāvēja vācu komandu Štraubingas "Tigers".

Kā ziņots, "Medveščak" jau maijā pievienojās vēl viens AHL vārtsargs, kanādietis ar horvātu asinīm Marks Dekaničs, kurš kļuva par pirmo spēlētāju komandā.

KHL dalībnieku pulku nākamajā sezonā papildinās "Medveščak" un Vladivostokas "Admiral" klubi. Līdz ar to nākamajā sezonā KHL būs 28 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!