Foto: LETA
Latvijas hokejists Sandis Ozoliņš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" ir kā gaiss elpošanai, intervijā portālam "Allhockey.ru" izteicies komandas slovāku uzbrucējs Marcels Hosa.

Kā ziņots, starpsezonā "Dinamo" komandā atgriezās vieni no vienības iepriekšējo gadu līderiem Hosa un Ozoliņš, tāpat sastāvam atkal pievienojušies uzbrucējs Mārtiņš Cipulis un aizsargs Georgijs Pujacs. Nākamajā sezonā "Dinamo" rindās ieraudzīsim arī Aleksandru Ņiživiju, kurš iepriekšējās sezonas izskaņu aizvadīja Prāgas "Lev" rindās.

"Komandā kapteinim vienmēr ir nozīmīga loma, un ļoti labi zināms, ka Ozoliņš - tas "Dinamo" ir kā gaiss elpošanai," paudis Hosa.

"Saprotu, ka šī ir pareizā vieta - Rīga ir manas otrās mājas," atklājis Hosa. "Līdzjutēji šeit nenomētās ar akmeņiem, ja gadījusies slikta spēle, jo viņi tev tic."

Jau vēstīts, ka "Dinamo" komandas treneru kolektīvam pievienojušies Ģirts Ankipāns un bijušais vārtsargs Juris Klodāns, kuri būs galvenā trenera Arta Ābola palīgi.

"Ankipāns, ar ko savulaik spēlēju vienā virknējumā, nu ir mans treneris. To es saprotu, un viņu respektēšu. Situācija ar treneriem ir laba - jau iepriekš esmu labi sapraties arī ar Ābolu, taču tagad, kad ar viņu kopā strādā Ankipāns un Viktors Ignatjevs, situācija var kļūt tikai labāka. Domāju, ka treneru kolektīvs ir ļoti vienots," uzskata Hosa.

Uzbrucējs no Slovākijas atceras 2009./2010.gada sezonu, kad ar 35 gūtiem vārtiem bija KHL labākais snaiperis. "Es vēlētos šādu sasniegumu atkārtot, taču panākumu atkārtošana vienmēr bijusi grūtāka nekā jaunu radīšana. Mums ar pārējiem komandas hokejistiem jāsanāk kopā, jāsadraudzējas un jāizveido laba atmosfēra, lai sasniegtu panākumus. Šī "Dinamo" vienība atšķiras no tās, kurā biju iepriekš."

Hosa prata teikt, ka visaizkustinošākais brīdis ir pirmspēles himna "Arēnā Rīga", kad latvieši to tribīnēs dzied vienotā korī. "Es nezinu Latvijas himnas vārdus, taču sajūtas ir satriecošas. Skatītāji mums sniedz lielu enerģiju, un ceru piepildīt viņu cerības."

Hosa Rīgas "Dinamo" komandā kopumā aizvadījis 146 spēles, kurās guvis 74 vārtus un izpildījis 50 rezultatīvas piespēles. Viņš ir Latvijas vienības neapstrīdami rezultatīvākais leģionārs vēsturē.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!