Foto: RIA Novosti/Scanpix

Divkārtējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionu Maskavas "Dinamo" jaunieguvums Mārtiņš Karsums šajā sezonā cer palīdzēt klubam izcīnīt trešo titulu pēc kārtas, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" sacīja pats uzbrucējs.

Karsums Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" komandai pievienojās maija sākumā. Līdz tam viņš pārstāvēja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", un aizvadītajā sezonā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, regulārajā čempionātā 51 spēlē gūstot 16 vārtus un atdodot 19 rezultatīvas piespēles. Savukārt KHL Cerības kausa mačos viņš astoņās spēlēs atzīmējās ar diviem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

"Tā sanāca, ka Znaroks un Maskavas "Dinamo" mani gribēja, un atbraucu uz šejieni. Znaroks jau man pēc iepriekšējās sezonas zvanīja un teica, ka viņš labprāt mani vēlētos savā komandā. Pēc sezonas man piezvanīja Normunds Sējējs un pateica, ka pāreju uz Maskavas "Dinamo"," "Sporta Avīzei" skaidroja Karsums. "Domāju, ka viņi jau tāpat zina, kāds es esmu spēlētājs. Tāpēc jau mani ņēma šajā komandā. Šeit visas četras piecas maiņas ir kā vienas klases hokejisti, visi – skrējēji un cīnītāji. Tādu tehniskā stila spēlētāju nav. Eju stūros un cīnos. To pašu neatlaidīgi dara visa komanda."

Runājot par nākamās sezonas mērķiem, tad Karsums atzina, ka vēlētos izcīnīt KHL čempionu titulu: "Jāsāk, protams, ar to pašu mazumiņu – jātiek "pleiofā". Tad viss atkal sāksies no sākuma, un jāmēģina līdz tam Gagarina kausam tikt. Gribētos pacelt virs galvas..."

Pirmssezonas pārbaudes spēlēs Latvijas uzbrucējs izcēlies ar rezultatīvu sniegumu, četrās spēlēs gūstot trīs vārtus un izdarot trīs rezultatīvas piespēles.

"Tā jau vēl ir tikai pirmssezona. Tas, no vienas puses, pat it kā neskaitās. Kad sāksies sezona, tad viss sāksies no sākuma. Pagaidām punktu ziņā esmu apmierināts. Ir labi – ir kāds trāpījums, un kāda rezultatīva piespēle sanāk. Es domāju, ka šīs pirmssezonas spēles vairāk ir domātas, lai sajustu maiņas biedrus, sajustu taktikas nianses, kad Oļegs Znaroks kaut ko uzzīmē citādāk vai pēc pirmā perioda kaut ko pamaina," sacīja Karsums, kurš piebilda, ka saspēlējies jau ar maiņas biedriem Alekseju Cvetkovu un Denisu Kokorevu.

Maskavas "Dinamo" komanda ir slavena arī ar savām smagajām pirmssezonas treniņnometnēm, kas notiek Baltkrievijas pilsētā Pinskā.

"Biju dzirdējis par Pinsku, ka tas ir grūti, bet klātienē to pārdzīvot ir drusku savādāk. Tur ir nevis vienkārši grūti, bet ļoti grūti. Daudz skriešanas. Var būt tas, ka pirms Pinskas es tepat Latvijā biju diezgan labi gatavojies," atzina hokejists. "Arī gāju uz stadionu pie Edvīna Krūma skriet. Viņš arī deva visādus sprintus, vingrinājumus, taču pat ar tiem bija ļoti grūti. Tomēr Pinskā jau visiem bija grūti, bet čaļi palīdz, uzmundrina, pastumj no aizmugures."

"Ierados komandā kā jauniņais un nemaz tā nejutos. Likās, ka esmu savējais. Čaļi forši, uzņēma labi, viens ar otru iepazīstināja. Labi bija tādā ziņā, ka masieris ir no Latvijas – Boriss Lavrenovs. Tāpat arī slidu asinātājs Aleksandrs Šiškovičs. Viņi man palīdzēja iekārtoties, parādīja, kas kur stāv hallē un tamlīdzīgi. Atgriežoties pie čaļiem, notiek tieši tāpat kā Rīgā – pavelk viens otru uz zoba, bet tā jau normālā kolektīvā ir norma," turpināja Karsums.

KHL jaunā sezonā sāksies 4.septembrī, kad pirmajā mačā tiksies pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti - Maskavas "Dinamo" un Čeļabinskas "Traktor", kuru pārstāv cits latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!