Foto: DELFI

Šādās spēlēs veidojas komandu kolektīvi, pēc trešā panākuma trijās jaunās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs otrdien izteicās Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols.

Aizvadītajā mačā rīdzinieki ar rezultātu 3:1 izbraukumā pārspēja Maskavas "Spartak" hokejistus, kas pirms šī mača šosezon nebija ielaiduši nevienus vārtus.

"Neatceros, kad Rīgas "Dinamo" komandai būtu bijušas vieglas uzvaras un šī spēle absolūti nav izņēmums," pēc mača izteicās Ābols. ""Spartak" komanda spēlēja lieliski. Tā šosezon ir mobila, ātra un nikna komanda."

"Mums gāja smagi, bet labi, ka izturējām. Prieks par saviem puišiem - pēc tādām spēlēm veidojas kolektīvs un aug komanda," uzsvēra treneris. "Šī nebija skaistākā uzvara, bet galvenais, ka ieguvām trīs punktus."

"Piekritīšu, ka spēle bija pilnīgi līdzīga un rezultātu noteica piecu minūšu noraidījums. Saprotam, ka, spēlējot mazākumā, gūt vārtus ir grūti," stāstīja "Spartak" komandas galvenais treneris Fjodors Kanareikins.

"Spartak" treneris uzsvēra epizodi, kad otrās trešdaļas beigās Mihails Juņkovs tika noraidīts uz 5+20 minūtēm par pārkāpumu pret Gintu Meiju. Tieši piecu vairākumu minūšu laikā rīdzinieki guva uzvaras vārtus.

Tomēr jāuzsver, ka pirms tam pirmajās divās trešdaļās Rīgas "Dinamo" komanda bija trīs reizes palikusi mazākumā, kamēr "Spartak" vienība vien vienu reizi.

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" tikai reizi spēja izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet jaunajā sezonā trijos mačos Latvijas klubs ticis pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar deviņiem punktiem trijās spēlēs ieņem trešo vietu.

Sezonas pirmās izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" komandu ceturtdien sagaida spēkošanās ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" komandu, bet sestdien ar Maskavas CSKA hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!