Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tā kā šis ir tikai sezonas sākums, vēl ir daudz laika uzlabot sniegumu, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas CSKA vārtsargs Rastislavs Staņa.

Ceturtdien CSKA ar rezultātu 2:3 Maskavas derbijā piekāpās "Spartak" komandai, bet nākamo maču aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

"Sāpīgi ir zaudēt. Mums bija daudz momentu, bet grūti klājās ar vārtu gūšanu," pēc piedzīvotā zaudējuma atzina Slovākijas izlases vārtsargs. "Izšķirošais moments bija otrajā trešdaļā, kad slikti spēlējām mūsu zonā un ielaidām divus vārtus. Savukārt pēc tam "Spartak" lieliski spēlēja aizsardzībā."

"Tomēr šis ir tikai sezonas sākums. Arī es centīšos uzlabot savu sniegumu," norādīja Staņa. "Mums vēl ir daudz laika, tikai nepieciešams strādāt."

Spēle ar Rīgas "Dinamo" hokejistiem CSKA vienībai būs pirmā savās mājās šosezon.

"Garā izbraukuma sērija kaut kur atstāj sekas. Tas bija redzams spēles ar "Spartak" trešajā trešdaļā," izteicās CSKA uzbrucējs Nikolajs Prohorkins. "Nav iespējams uzvarēt katrā mačā, tomēr turpinām strādāt. Mums šosezon ir jauns treneris un daudzi jauni spēlētāji, nepieciešams dot laiku [galvenajam trenerim Džonam] Torčeti."

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" pašlaik ar 12 punktiem ieņem trešo vietu, bet tikpat punktu ir arī divām līderēm - Sanktpēterburgas SKA un līgas iepriekšējo divu sezonu līgas čempioniem Maskavas "Dinamo" ar Mārtiņu Karsumu spēlētāju vidū, kā arī Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu treneru kolektīvā.

Savukārt CSKA ar pieciem punktiem atrodas Rietumu konferences astotajā pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!