Foto: F64

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) savā laukumā pieveica sacensību līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Kulda laukumā pavadīja 23 minūtes un deviņas sekundes. Latvijas aizsargs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Kirils Koļcovs, Jegors Dubrovskis, Ņikita Filatovs un Aleksandrs Pankovs.

Savukārt SKA vienībā pa reizei izcēlās Patriks Tūresens un Aleksejs Poņikarovskis.

Šī bija "Salavat Julajev" ceturtā uzvara pēc kārtas.

Citā mačā līgas vicečempioni Čeļabinskas "Traktor" ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) savā laukumā uzveica Jaroslavļas "Lokomotiv". Tomēr no trim komandu pieteikumos esošajiem latviešu hokejistiem laukumā izgāja vien Jaroslavļas kluba uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš laukumā pavadīja 12 minūtēs un 47 sekundes.

"Traktor" komandas pieteikumā šajā mačā nebija Lauris Dārziņš, bet vēl viens "Lokomotiv" uzbrucējs Jānis Sprukts turpina ārstēt smagu traumu.

Līdz ar to "Traktor" pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet "Lokomotiv" cieta ceturto neveiksmi pēdējās piecās cīņās.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā SKA ar 42 punktiem 20 spēlēs saglabāja līderpozīciju, bet tai vienu punktu zaudē Mārtiņa Karsuma pārstāvētā, kā arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempionvienība Maskavas "Dinamo". Savukārt trešā ar 32 punktiem 17 cīņās ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

"Lokomotiv" ar 26 punktiem ieņem devīto vietu, tomēr no ceturtās pozīcijas atpaliek vien par četriem punktiem.

Savukārt Austrumu konferences līdere ar 41 punktu 19 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars" komanda. "Salavat Julajev" ar 36 punktiem ieņem ceturto vietu, bet "Traktor" ar 21 punktu 17 mačos pakāpusies uz devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!