Foto: RIA Novosti/Scanpix

Doņeckas "Donbass" galvenais treneris Andrejs Nazarovs Krievijas medijiem ir oficiāli paziņojis, ka šīssezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) "play-off" pirmās kārtas spēles ar Rīgas "Dinamo", kas paredzētas Ukrainā, notiks šai valstī.

"Treneru un kluba vadības vārdā paziņoju, ka visas "Donbass" mājas spēles Gagarina kausa izcīņā notiks mūsu arēnā," intervijā "Sport Ekspress" izteicies Nazarovs. "Mūsu un visas Ukrainas hokeja līdzjutēji, ieguvuši iespēju pirmo reizi valsts vēsturē redzēt Gagarina kausa izcīņu, skaita stundas līdz "play-off" turnīra sākumam."

"Šobrīd internetā ir sācies informācijas karš, un "ziņas" par to, ka mēs savas mājas spēles aizvadīsim svešā laukumā, ir no šis kategorijas," apgalvo Nazarovs. "Mūsu līdzjutējiem nav jāpievērš uzmanība šīm baumām. Īpaši, ņemot cienījamo attieksmi pret "Donbass", ko izrāda gan KHL, gan Krievijas iedzīvotāji. Ar vienu vārdu sakot, gaidām vēsturisko "play-off"!"

Uz komentāru, ka "Donbass" somu leģionāri jau aizsūtījuši mājās sievas un bērnus, bet paši "sēž uz čemodāniem", Nazarovs atbildēja: "Vēlreiz iesaku nepievērst uzmanību propagandas māņiem. Mūsu somu spēlētāji zina, cik labi pret viņiem izturas KHL teritorijā - kā Krieivā, tā Ukrainā un Donbasā."

Kā ziņojām, tiek pieļauta iespēja, ka "Donbass", ņemot vērā Ukrainā valdošo saspīlēto situāciju, savas "play-off" mājas spēles varētu aizvadīt svešā laukumā, iespējams, Rīgā.

Ukrainas Iekšlietu ministrija ir informējusi "Donbass", ka nespēs nodrošināt viesu komandas un līdzjutēju drošību, tādēļ ieteikts spēles aizvadīt citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!