Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas vienības Doņeckas "Donbass" hokejisti ir meistarīgāki par Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, tomēr rezultāts izšķiras uz ledus, uzskata "Donbass" vienības vārtsargu treneris Sergejs Naumovs.

Kā zināms, regulārās sezonas pēdējā mačā otrdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 0:1 savā laukumā piekāpās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai "Donbass" vienībai. Jau šonedēļ abas komandas savā starpā sāks cīņu Gagarina kausa ceturtdaļfināla sērijā, kurā līdz ar šo panākumu mājas spēļu priekšrocības ieguva "Donbass" hokejisti.

"Izslēgšanas spēlēs bieži vien visu izšķir vārtsargu un aizsargu sniegums. Redzēsim, ar kuru vārtsargu sāksim sēriju, taču izskatās, ka vārtos stāsies Maiks Leitons," pēc otrdienas spēles žurnālistiem teica Naumovs. "Pašlaik gan labi spēlē arī Jāns Laco, taču Leitonam ir lielāka "play-off" maču pieredze."

Šajā sezonā "Donbass" vārtsargi darbojas lieliski un vienība 54 regulārā čempionāta spēlēs ielaida vien 99 ripas, sasniedzot jaunu līgas rekordu.

"Tajā pašā laikā lieliski apzināmies, cik labs vārtsargs ir Mīkaels Telkvists. Ceram, ka mūsējie būs labāki, taču vājās vietas ir katram. Tādas ir arī Telkvistam, par kurām, ja man to prasīs, varu spēlētājiem pastāstīt," izteicās Naumovs, kurš iepriekš strādāja tieši Rīgas vienībā.

"Piekrītu uzskatam, ka "Donbass" spēlētāji ir meistarīgāki par "Dinamo" puišiem. Taču tas neko nenozīmē, jo arī otrdienas mačā "Dinamo" visu laiku pieturējās pie sava plāna un parūpējās par smagu cīņu," secināja Naumovs. "Ja salīdzinām atsevišķus hokejistus, mums ir priekšrocības, taču šis ir komandu sporta veids. Laukumā nespēlē uzvārdi."

Kā zināms, Ukrainā esošās nestabilās situācijas dēļ tikai trešdien tika oficiāli apstiprināts, ka "Donbass" komanda Gagarina kausa mājas spēles varēs aizvadīt Doņeckā.

"Man šķiet, ka Doņecka ir hokejam droša vieta. Ja skatāmies tikai uz Doņecku, neredzu nevienu iemeslu, kāpēc spēlēm tur nenotikt," viedokli pauda Naumovs. "Kluba sistēma strādā ļoti labi, taču, protams, spēlētāji nav roboti. Notiekošais kaut kādu iespaidu uz viņiem noteikti atstāj. Komandas iekšienē nekādas lielas pārrunas par notiekošo nav bijušas, jo mēs to nevaram ietekmēt, tāpēc koncentrējamies hokejam. Doņeckā esam vienīgais palikušais profesionālais sporta klubs, tāpēc fani alkst mūs redzēt."

Naumovs pauda viedokli, ka, lai gan Doņeckā situācija ir droša, notiekošā fons varētu psiholoģiski vairāk traucēt tieši Rīgas "Dinamo" hokejistiem.

Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas līdz četrām uzvarām pirmās divas spēles piektdien un sestdien risināsies Doņeckā, bet pēc tam komandas pirmdien un otrdien jau samēros spēkus "Arēnā Rīga".

"Katra komanda "play-off" sāk ar domu par kausu, taču man negribas melot un teikt, ka Gagarina kauss ir mūsu vienīgais mērķis. Mēs, protams, darīsim visu iespējamo, taču pirmās kārtas pārvarēšana jau būs labs rezultāts," pauda Naumovs. "Spēlētājiem apetīte rodas ar katru uzvaru, tāpēc visu parādīs tikai pašas spēles. Ļoti vēlamies tikt līdz konferences finālam."

Regulārās sezonas noslēgumā Rīgas "Dinamo" tika pie 93 punktiem 54 spēlēs, ieņemot piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Donbass" izcīnīja par četriem punktiem vairāk, kas deva ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!