Foto: PantherMedia/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Vladivostokas klubs "Admiral" uz treniņnometni uzaicinājuši vārtsatgu, kurš hokeja spēli apguvis pašmācības ceļā, vēsta kluba mājas lapa.

Ar 17 gadus veco Vjačeslavu Jakovļevu noslēgts līgums uz pārbaudes laiku.

"Esmu dzimis un uzaudzis Vladivostokā, bet ar hokeju sāku nodarboties trešajā klasē," stāsta jaunais vārtsargs. "Šopavasar piedalījos vārtsargu treniņnometnē, ko organizēja "Admiral". Tagad, pēc pirmā treniņa kopā ar KHL komandu, esmu šokā. Esmu patiešām ļoti laimīgs par nokļūšanu šai komandā, kaut vai uz pārbaudes laiku. Treniņi ir ļoti smagi, taču puiši palīdz, pasaka priekšā, atbalsta, tā kā es turpināšu strādāt pie sava līmeņa paaugstināšanas."

Tā kā līdz KHL komandas izveidošanai Vladivostokā nebija profesionālas hokeja komandas, Vjačeslavs trenēties braucis uz Habarovsku, spēlējis amatieru komandās "Zelta ripas" čempionātā.

"Šo puisi es ievēroju pavasarī, treniņnometnē," stāsta "Admiral" vārtsargu treneris Konstantīns Vlasovs. "Man iepatikās viņa fiziskie dotumi, bet kopīgais darbs parādīja, ka puisim ir arī raksturs. Piedāvāju kluba vadībai apskatīties viņu darbībā, dot iespēju. Saprotams, ka viņam ir smagi, jo Vjačeslavs nāk no amatieru hokeja un uzreiz sācis strādāt kopā ar profesionāļiem, bet viņam var viss izdoties, ja būs raksturs."

"Šis, var teikt, ir darbs ar perspektīvu - ja pēc gada Vladivostokā parādīsies Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda, vārtsargs mums jau būs," piebilst treneris. "Taču viss atkarīgs no viņa paša."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!