Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Baškortostānas Republikas kausa izcīņas pirmajā mačā ceturtdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) pieveica vietējo Ufas "Salavat Julajev" komandu ar Latvijas aizsargu Artūru Kuldu ierindā.

Rīdzinieku sastāvā divus vārtus šoreiz guva Miks Indrašis, bet reizi izcēlās Marcels Hosa.

Cīņa sākās Rīgas klubam ļoti nelabvēlīgi. Jau pirmajās sekundēs noraidījumu nopelnīja Miķelis Rēdlihs un pirmās minūtes izskaņā vārtus "Salavat Julajev" labā guva Aleksandrs Kutuzovs. Trešdaļas vidū rīdzinieki aptuveni minūti spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, bet tās beigu daļā jau Latvijas komanda vairākkārt ieguva vairākumu. Tomēr kopumā nevienādos sastāvos Rīgas "Dinamo" neko ļoti bīstamu izveidot nespēja, pēc 20 minūtēm atrodoties iedzinējos ar 0:1.

Otrā trešdaļa sākās gluži pretēji, un vairākumu realizēja Indrašis, kad viņš tās otrajā minūtē pēc neliela individuālā gājiena izpildīja neatvairāmu plaukstas metienu, panākot izlīdzinājumu 1:1. Aktīvāk joprojām spēlēja "Salavat Julajev" komanda, kas vadību atguva trešdaļas vidū, kad pēc Alekseja Kaigorodova piespēles ripu Edgara Masaļska sargāto vārtu tuvajā stūrī ieraidīja soms Anti Pilstrēms, panākot 2:1.

Trešās trešdaļas ievadā abu komandu izpildījumā bija daudz brāķa, tomēr septītajā minūtē pēc "Salavat Julajev" spēlētāja kļūdas uz zilās līnijas rīdzinieki izgāja trijatā pret vārtiem, Indrašim otro reizi pārspējot pretinieku vārtsargu Vitāliju Kovaļu un panākot 2:2. Trešdaļas vidū Tēmu Hartikainens jau izgāja pret Masaļski, tomēr vārtus neguva. Savukārt astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Hosa pēc Ginta Meijas un Pjotra Ščastļivija piespēlēm jau izvirzīja vadībā rīdziniekus.

Pēdējās divās minūtēs "Salavat Julajev" komandai bija vairāki ļoti bīstami momenti, tomēr ripa vārtos tā arī neielidoja, kaut Rīgas "Dinamo" pēc Laura Dārziņa noraidījuma arī ilgāku laiku spēlēja mazākumā.

Pēc mača abas komandas aizvadīja pēcspēles metienu sēriju, kurā Rīgas "Dinamo" piekāpās ar rezultātu 0:2. Vārtus rīdzinieku rindās neguva ne Kaspars Saulietis, ne Roberts Bukarts, ne arī Ščastļivijs, kurš 2011.gadā ar "Salavat Julajev" komandu kļuva par Gagarina kausa ieguvēju.

Par labāko spēlētāju aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" komandā tika atzīts Indrašis, bet "Salavat Julajev" sastāvā - Kovaļs.

Turnīra turpinājumā piektdien rīdzinieki sacentīsies ar Mitišču "Atlant" vienību, vēl pēc dienas samēros spēkus ar pašreizējiem KHL čempioniem Magņitogorskas "Metallurg", bet turnīra noslēgumā svētdien tiksies ar Sanktpēterburgas SKA vienību.

Citā pirmās kārtas spēlē ceturtdien Magņitogorskas "Metallurg" ar rezultātu 4:1 sagrāva Sanktpēterburgas SKA

Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrots turnīra uzvarētājs.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols ar saviem palīgiem uz šo turnīru līdzi ņēmis 28 hokejistus, bet neliela pleca savainojuma dēļ Rīgā palicis aizsargs Oskars Cibuļskis.

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes spēlē mēneša sākumā, cīnoties ar samērā jaunu sastāvu, rīdzinieki Liepājā ar rezultātu 0:3 zaudēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandai Ņeftekamskas "Toros", bet aizvadītajā nedēļas nogalē divos mačos pret Novosibirskas "Sibirj" sākotnēji tika zaudēts ar 1:2, bet pēc tam izcīnīts panākums ar rezultātu 4:2.

Pašlaik joprojām Rīgas "Dinamo" ir spēkā esoši līgumi vien ar 14 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Paredzams, ka pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad "Dinamo" atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu, kas joprojām nav paveikts.

Pirms jaunās sezonas "Dinamo" aizvadīs kopumā 11 pārbaudes spēles. Pēc Baškortostānas Republikas kausa Latvijas klubs no 26. līdz 30.augustam "Arēnā Rīga" piedalīsies tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, kurā šogad bez mājiniekiem piedalīsies Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo". Komandas veiks viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks aizvadītas spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

Kā zināms, gaidāmajā regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē. Jauno sezonu Rīgas "Dinamo" uzsāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!