Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Kazaņas "Ak Bars" spēlētāji pēc gūtā panākuma pār Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" nav skopojušies ar atzinīgiem vārdiem par sāncenšu nodemonstrēto sniegumu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo", turpinot piecu izbraukuma spēļu sēriju, KHL regulārā čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 2:3 zaudēja "Ak Bars", kas pēc šī panākuma kļuva par Austrumu konferences līdervienību. Mača gaitā divreiz nenosargājot vienu vārtu pārsvaru, rīdzinieki piedzīvojuši trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Spēle bija smaga. Visi redzēja, ka "Dinamo" spēlēja ātrāku hokeju," Krievijas medijos citēts vienu vārtu autors Artjoms Lukojanovs. "Pretinieki mūsu aizsardzības zonā pavadīja teju visu spēli. Labi, ka pratām to izturēt un izmantojām savas iespējas."

"Šādu pretošanos sagaidām no katra sāncenša, tomēr ne vienmēr spēles sanāk tik saspringtas. Rīgas "Dinamo" hokejisti bija malači, nodemonstrēja lielisku hokeju," piebilst aizsargs Jevgēņijs Medvedevs. "Par to viņiem cieņa un uzslavas. Ir ļoti interesanti piedalīties šādos mačos, kad cīņa par uzvaru ilgst līdz pēdējām sekundēm."

"Smagi klājās gan man, gan komandai, tāpēc labi, ka uzvarējām un guvām ļoti nepieciešamus vārtus," izteicies "Ak Bars" vārtsargs Emīls Garipovs. "Komanda ir sajutusi pārliecību par saviem spēkiem."

Sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" samēros spēkus arī ar Gagarina kausa īpašniekiem Magņitogorskas "Metallurg" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Pēc tam rīdzinieki atgriezīsies mājās, lai pēc vairāk nekā nedēļas pauzes dotos uz Helsinkiem, kur 22.decembrī gaidāma cīņa pret vietējo Somijas klubu "Jokerit".

Ar 37 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā, bet tikpat punktu ir arī pēdējās divās vietās esošajām Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" vienībām. Rīdzinieki par pieciem punktiem atpaliek no devītajā vietā esošās Jaroslavļas "Lokomotiv", kas gan aizvadījusi par trim spēlēm mazāk, savukārt labāko astotnieks ir desmit punktu attālumā.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 76 punktiem 36 mačos atrodas pirmajā vietā, Omskas "Avangard" apsteidzot par trim punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!